Hiába küldtek el minden szükséges papírt, a kormány nem utalja a támogatást...

Csődbe mehet, ha nem érkezik meg a pénz.

A Belügyminisztérium nem utalta el az Országos Roma Önkormányzatnak harmadik negyedévre járó 160 millió forintos támogatást, pedig annak július 15-ig meg kellett volna érkeznie – írja a Népszava.

A lap megkeresésére a Pintér Sándor vezette tárca elismerte: valóban csúszik a kifizetés, és csak akkor történhet meg, ha „korábban kiutalt támogatás felhasználására vonatkozó részbeszámolók elfogadásra kerülnek”. Szerintük az ORÖ a

„beszámolóit hiányosan adta le, hiánypótlásra volt szükség. A hiánypótlásként benyújtott dokumentumok, illetve a támogatás jogszerű felhasználásának ellenőrzése jelenleg folyamatban van.”

A testület elnöke, Agócs János erről elmondta, hogy az említett hiánypótlásokat

időben megküldték,

legutóbb augusztus 10-én kértek tőlük egy számlát, amit még aznap prezentáltak. Reméli, hogy a Belügyminisztérium mihamarabb átutalja a pénzt, különben bajba kerülnek.

Agócs figyelmeztetett augusztus 20-ig be kell fizetniük a közüzemi számlákat és az alkalmazottak utáni járulékokat. Ha nem teszik, akkor köztartozást halmoznak fel, ebben az esetben pedig nem juthatnak hozzá az állami támogatáshoz.

Megjegyezte, hogy a többi nemzetiség országos önkormányzata már megkapta az esedékes összeget.

Az elnök szerint, ha nem érkezik meg a pénz, az Országos Roma Önkormányzat

fizetésképtelenné válik,

súlyosan veszélyezteti az önkormányzat hivatalában munkabérből élő alkalmazottak és azok hozzátartozóinak a mindennapi megélhetését





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....