Lebuktak: Rekordidő alatt végzett el egyhavi munkát a Békemenetet szervező propagandista

Hatalmas fizetést kapott érte.

Júliusban robbant a hír, hogy havi 873 125 forintért adott társadalompolitikai tanácsokat a Köztársasági Elnöki Hivatalnak Fricz Tamás, a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapító-szóvivője.

Még Áder János hivatali ideje alatt kötötték meg a szerződést a propagandistával, a 2021.10.01-2022.05.31. időszakra.

Az RTL.hu most a Transparency International Magyarországgal közösen adatigényléssel fordultak a Sándor-palotához; egyebek mellett Fricz Tamás megbízási szerződését, a vonatkozó teljesítésigazolásokat és a tevékenysége idején keletkezett dokumentumokat kérték ki. Azt is szerették volna megtudni, hogy vajon megversenyeztették-e Fricz Tamást a szerződés megkötése előtt.

A megkapott dokumentumok szerint Fricz Tamás havi bruttó

1 millió 250 ezer forintért

szerződött a hivatallal a „köztársasági elnök részére a Köztársasági Elnök közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység” ellátására a 2021. október 1. és 2022. május 31. közötti időszakra, összesen bruttó 10 millió forintért.

Hogy a hivatal milyen eljárásban választotta ki Fricz Tamást, vagy hogy pontosan melyik szervezeti egység döntött a személyéről, arról semmit sem közöltek, ahogy arról sem, hogy miből állt a tanácsadás.

Az biztos, hogy a teljesítésigazolások szerint Fricz Tamás minden hónapban elvégezte munkáját, amelyeket minden hónapban ugyanazzal a néhány sorral részletezett a feladatok megjelölésnél:

“Áder János köztársasági elnök úr tízéves elnöki tevékenységének elemzése keretében az Elnök úrhoz köthető eseményekkel, hazai és külföldi fellépésével kapcsolatos összes dokumentum, sajtó- és médiamegjelenés, interjúk, beszédek, médiavisszhangok stb. feldolgozását végzem el.”

Majd még egy mondatban azt jelezte, hogy a munka hányadik szakaszában (1-8.) tart.

Vélhetően erről semmilyen írásos beszámoló nem készült, az adatigénylésben ugyanis kikérték az esetlegesen keletkezett írásos termékeket, jelentéseket, tanulmányokat is, de ilyesmi nem érkezett. Lehetséges a szóbeli teljesítés is, ebben az esetben az írásba foglalt feljegyzésekről érdeklődtek, ilyesmit sem kaptunk. Az utolsó hónapra vonatkozó, májusi teljesítésigazolás szerint adott hónapban 1-je és 9-e között Fricz Tamás előteljesítette feladatait.

Nem csoda: Novák Katalin május 10-én lépett hivatalba, így Fricz Tamás tanácsadói munkáját kicentizve Áder János hivatali ideje alatt végezte.

Az utolsó hónapban tehát a szakember

9 nap (6 munkanap)

alatt elvégzett egy teljes hónapnyi munkát nettó 873 125 forintért.

Lehetséges, hogy a tanácsadói megbízásnak van-e bármi köze ahhoz a könyvhöz, amelyet Fricz Tamás ír Áder Jánosról. Mindenesetre a szerződésében és a teljesítési igazolásokon is egyértelműen tanácsadói feladatokról van szó, a nyilvános szerződéslistán pedig konkrétan társadalompolitikai tanácsadói tevékenységet jelöltek meg.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen