Orbánt legyőzték: Elsöprő tiltakozás akadályozta meg Győrben az ipari park különösen veszélyes bővítését

Rég volt ilyen.

A keddi rendkívüli közgyűlés végén adták át a győrszentiváni civilek az Ipari Park bővítése ellen gyűjtött aláírásokat Dézsi Csaba András polgármesternek, írja az Azonnali, az Ugytudjuk.hu cikke alapján. A helyi civilek kicsit több, mint

egy hét alatt 5585 aláírást gyűjtöttek a körzetben,

amelyben 8600 választópolgárt jegyeznek egyébként.

Az aláírások átadását Sik Sándor, a környék fideszes önkormányzati képviselője vezette fel a közgyűlés érdemi része utáni hozzászólások között. Ezután Dézsi Csaba András polgármester átvette az aláíróíveket.

A civil tiltakozás két hete tart a várható döntés ellen, ami Szentiván határában

350 hektár mezőgazdasági területet minősített volna át jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetté,

ahol “különösen veszélyes (pl. tűz, robbanás, fertőzőveszélyes), bűzös vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges létesítményeket” lehetne majd elhelyezni.

Két hete, pénteken tartottak erről egy lakossági tájékoztató fórumot, ahol a délelőtti időpont ellenére 200 szentiváni jelent meg, akik nem nagyon kaptak választ a kérdéseikre. Ugyanis senki sem árulta el nekik,

hogy pontosan milyen üzem miatt lenne szükség erre a besorolásra.

A szentivániak a fórum után Facebook-oldalt hoztak létre, plakátokat nyomtattak, és aláírásgyűjtésbe kezdtek a beruházás ellen, ami jelenleg is folyik. Többek között környezetvédelmi és egészségvédelmi kérdések merültek fel az üggyel kapcsolatban, amelyekről a héten Kun Zoltán környezetvédelmi szakemberrel, helyi lakossal élő videóinterjúban beszélgettek.

(ugytudjuk.hu / azonnali.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-