Megrettent a kormány a hídblokkoló gazdatüntetés hírétől, a rendőrség megbénítja a tiltakozást

Rágják a körmüket.

Mint már beszámoltunk róla, tüntetést hirdettek Budapestre augusztus 20-a és 31-e közti időpontra a főváros számos helyszínére. A tervezett helyszínek a Duna-hidakat és az ünnepi rendezvényhelyszíneket is érintenék — ezt azonban a rendőrség nem engedélyezte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben leírták, hogy korlátozzák a tüntetést, ugyanis szerintük más helyszínen is megtartható a tiltakozássorozat. Előre leszögezték, hogy aki áthágja az előírtakat, azok ellen szigorúan fel fognak lépni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményét alább idézzük:

“Egy magánszemély 2022. augusztus 13-án jelentett be gyűlést a főváros számos helyszínére vonatkozóan 2022. augusztus 20-a és 31-e között. A tervezett helyszínek a bejelentés szerint érintették volna az augusztus 20-ai ünnepségek helyszíneit is, így a budapesti Duna-hidakat, valamint az alsó rakpartokat.

Az augusztus 15-én megtartott egyeztetés során a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mint gyülekezési hatóság észlelte, hogy a gyűlés a bejelentett helyszínen és időpontban nem tartható meg, ezért a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvénynek megfelelően felhívta a szervező figyelmét arra, hogy más helyszíneken az megtartható.

Ennek megfelelően – mások jogainak és szabadságának védelme érdekében –

a BRFK előíró-korlátozó határozatot hozott.

A jogerős határozat értelmében a gyűlés a Dózsa György út két külső forgalmi sávján tartható meg (VII., VIII., XIV. kerület), a gyűlés részvevői pedig a közlekedési szabályok betartásával vonulhatnak a helyszínekre, illetve távozhatnak onnan, gyakorolhatják gyülekezési jogukat. A bejelentő a határozatot a rendőrségi egyeztetésen tudomásul vette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a jogsértések elkövetőivel szemben törvényesen, arányosan és

határozottan fel fog lépni.

A rendőrök intézkedni fognak azokkal szemben, akik a jogerős határozatban foglaltaktól eltérő módon, a közlekedési szabályokat megsértve érkeznek a gyűlésre, tartózkodnak annak helyszínén, vagy távoznak onnan.”

(police.hu/Nyugati Fény)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....