Bejelentették: nem akármi állt le a Magyar Autóklubnál

A korábban bejelentett külföldről származó autókat sem fogadják.

Hétfőtől nem lehet külföldről származó autókat honosítani a Magyar Autóklub állomásain, mert egy jogszabálymódosítással véletlenül törölték a szervezet jogosultságát. Mindeközben az ország két legnagyobb állami vizsgabázisára hetek óta nem lehet időpontot foglalni a túlterheltség miatt.

Visszafogott közlemény jelent meg a Magyar Autóklub honlapján, augusztus 5-én, amelyben jogszabályváltozásra hivatkozva bejelentették, hogy

augusztus 8-tól, vagyis hétfő óta szünetel a járműhonosítási-eljárás, és a korábban bejelentett külföldről származó autókat sem fogadják.

Mindez azokat az új- és használtautó-vásárlókat, illetve kereskedőket állítja nehéz helyzet elé, akik eddig például az állami vizsgahelyek zsúfoltsága, és az ebből adódó sok hetes várakozás miatt választották az Autóklubot a kinti autók első magyarországi forgalomba helyezésének megkezdéséhez.

A szervezet kénytelen volt jelentősen csökkenteni a működési ritmusát

a váratlan változás miatt, tekintve, hogy naponta átlagosan kb. hetven, főként az Európai Unióból behozott járművet fogadott tavaly ősztől. A kiesés miatt hétfő óta jobbára csak a már magyar rendszámos autók időszakos vizsgáztatásával, átvizsgálásával és javításával foglalkoznak. A lap értesülései szerint a váratlan letiltás hátterében a jogszabályváltoztatás során történt adminisztrációs hiba áll, vagyis nem azért vették el a honosítási jogot az Autóklubtól, mert az szabálytalanságot követett volna el.

A honosítási jogosultság felfüggesztésének ügyében a lap megkereste a Magyar Autóklubot, ahol nem kívántak nyilatkozni, illetve későbbre ígértek részletes tájékoztatást. A Technológiai és Ipari Minisztériumtól szintén nem kaptak válaszokat kérdéseikre, de tudomásuk szerint már dolgoznak az elrontott jogszabálymódosítás javításán.

(telex.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen