Betelt a pohár, több ezren tüntettek az orbáni barbárrendelet ellen

Átlépte a határt a kormány.

Beszámoltunk róla, hogy múlt pénteken nagyszabású tüntetést szerveztek az Orbán-kormány fanyűvő rendelete ellen. A demonstráción számos zöldszervezet szólalt fel a magyar erdők védelméért.

Szerdán 6 órára ismét tiltakozást hívtak össze, amelyen a kezdeményező 10 Millió Fa Alapítvány mellett számos civil szervezet képviselteti magát a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt. A tiltakozás célja, hogy a kabinet vonja vissza az erdőirtást lehetővé tevő jogszabályt.

Nagy István rendelete, amely megtiltja az őshonos erdők fáinak kitermelését, a kormány meghátrálását mutatja. Ez azonban nem akadályozza meg a tarvágásokat, ugyanis a miniszteri döntés nem írhatja felül a kormányrendeletet.

Rodics Katalin szerint kommunikációs trükk Nagy István utasítása, amelynek célja az volt, hogy ne legyenek sokan a rendezvényen. Ez azonban úgy tűnik, nem hatott, ugyanis a tüntetésen a nyári strandszezon közepén is sokan megjelentek. A tüntetés kezdetén 2-3000-ren voltak, este 7 órakor azonban már 4-5 ezren tiltakoztak.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....