Egy Fidesz-közeli takarítócég lett Magyarország egyik legnagyobb munkaadója

Összesen csaknem 20 ezer embernek adnak munkát.

Egy év alatt csaknem 1600 fővel növelte alkalmazottai számát az elsősorban takarítási tevékenységre koncentráló, a közbeszerzéseken taroló B+N Referencia Zrt. Már csupán 11 olyan vállalat van Magyarországon, amely náluk is több embernek ad munkát, írja a G7 cikke nyomán a Hírklikk.

A B+N Zrt. alkalmazotti létszámának rohamos növekedése évek óta tart. A társaság tíz évvel ezelőtt még csak nagyjából ezer embernek adott munkát, most júniusban viszont már csaknem hétezret foglalkoztattak.

Ráadásul ez csak magának a B+N Referencia Zrt-nek a létszáma. A cégnek több hazai leányvállalata is van, amelyek közül néhánynál szintén sokan dolgoznak. A júniusi adatok szerint a teljes hazai létszám már a 7600 főt közelítette. Emellett a csoport néhány éve külföldi terjeszkedésbe kezdett, így már a határokon túl is szép számmal vannak alkalmazottaik: honlapjuk szerint

összesen csaknem 20 ezer embernek adnak munkát.

A vállalat jelentős részben állami megrendelésekből él. A társaság tavaly

egyetlen év alatt majdnem 480 milliárd forintnyi állami közbeszerzéseken kapott megrendeléseket.

A Bisnode adatbázisban elérhető számok alapján a B+N Referencia Zrt. tavaly már csaknem 123 milliárd forintos árbevételt és 18,6 milliárdos adózott nyereséget ért el.

(g7.hu / hirklikk.hu)

(Kiemelt kép: bnref.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....