Mi történt? Simicska-közeli emberek jutottak pozícióhoz a magyar úthálózati projektben

Újra közel kerültek a tűzhöz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetőjeként tűnik fel újra a Simicska Lajos embereként is ismert, egykori miniszter Németh Lászlóné. Nem ő az egyetlen, több Simicska-közeli emberek is megjelennek, sőt Magyar Péter, Varga Judit férje is.

A Válasz Online azután nézte át a hazai útbővítés és -üzemeltetés csúcsán szereplő cégek vezetőségét, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. újonnan kinevezett igazgatósági- és felügyelőbizottsági tagjait, hogy kiderült:

Németh Lászlóné visszatér.

Németh a második Orbán-kormányban nemzeti fejlesztési miniszter volt, ekkor Orbán Viktorral ketten döntöttek a közbeszerzésekről. A harmadikban pedig nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár volt, szintén Lázár János alatt. 2016-ban nyugdíjba vonult, de 2018-ban a nemzeti dohányboltok szerződéseit kezelő ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke is lett.

A kormány magántőkealapoknak szervezte ki az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát elég határozott időre: 2023-tól mintegy

35 évre.

A pénzalapokat Mészáros Lőrinc és Szíjj László érdekeltségei kezelik, és már létre is hoztak egy közös irányítású cégcsoportot a feladatra, ebben bukkannak fel egyre több Simicska-közeli szereplő.

A Mészáros-féle csúcscég élén például a Simicska-közeli Farkas Imre, Szőke Gábor, illetve Lukács Krisztián áll, de ott van még a Mészáros-közeli Németh Tamás, is, valamint Vida József. A felügyelőbizottságban Mészáros és Szíjj családtagjai, lekötelezettjei vannak jelen.

A Lázárékhoz került Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetőségét nem váltották le Lázárék érkezésével, de új menedzsment került oda. Míg Németh Lászlóné felügyelőbizottsági tag lett ott (Lázár két emberével együtt), addig Magyar Péter, Varga Judit férje igazgatósági tagként került oda.

Az igazgatóság elnöke Bartal Tamás helyettes államtitkár lett, de ott van még Bitay Márton volt földügyi államtitkár és Lázár két bizalmasa mellett két szakmabeli is.

(valaszonline.hu / telex.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen