Felmérés: Egyre népszerűtlenebb a kormánypárt, a támogatottságát egyedül a DK tudta növelni

Friss adatok.

Egyre népszerűtlenebb a Fidesz, a DK az egyetlen párt, amelyik növelni tudta a támogatottságát — derült ki az IDEA Intézet 2022. július 27. és augusztus 7. között készített reprezentatív adatfelvételéből.

A felmérés alapján a Fidesz fokozatosan veszít támogatottságából.

A bejelentett adóintézkedések és rezsiemelések óta, a teljes népesség körében 8, a biztos szavazó pártot választóknál pedig

6 százalékponttal kevesebb választó támogatja a pártot.

A Fidesz támogatottsága most tért vissza a 2022-es választási kampányt megelőző, 2021. decemberi szintre.

Az ellenzéki pártok közül egyedül a DK tudta 1 százalékponttal növelni támogatottságát a teljes népességben, míg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az eredmények alapján eljelentéktelenedett MSZP esetében ugyanekkora mértékű csökkenésről beszélhetünk — derül ki a felmérésből.

A biztos szavazó pártot választók körében a Demokratikus Koalíció

3 százalékponttal növelte támogatottságát.

“Összességében a kormány minden társadalmi réteget negatívan érintő adóemelései és rezsinövelési intézkedései elindították a Fideszhez nem, vagy csak csekély mértékben kötődő szavazóit az ismeretlen preferenciájúak irányába. Két hónap alatt a Fidesz extrém magas támogatottsága 8 százalékponttal csökkent, és lényegében visszatért a választási kampány előtti, 2021. év végi szintre.

A kormánypárthoz több szálon kötődő szavazók mérete ugyanakkor gyakorlatilag változatlan, vagyis, összességében ezek a veszteségek a kalkulált, de „kezelhető” szintet jelentik a párt számára”

— vonta le a következtetést az IDEA..





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen