Botrány a kormánysajtónál: máris keresik Bende Balázs utódját

Indul az utánpótlás-nevelés.

Közszolgálati média-újságíró és szerkesztő szakirányú továbbképzési szakot indít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Közigazgatási Továbbképzési Intézete szeptemberben — közölte az intézmény kedden az MTI-vel. A két féléves, levelező rendszerű képzés

a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben valósul meg.

Közleményük szerint a cél olyan szakemberek képzése, akik átfogó elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a közszolgálati média működésével kapcsolatban, különös tekintettel az olyan feladatkörökre, mint a hang- és videotechnika, a műsorszerkesztés és -rendezés, a vágási és az operatőri ismeretek.

Megjegyezték, a gyakorlati ismeretek átadásán túl a képzés célja olyan elméleti tudás közvetítése is, amely “nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki a közszolgálati média felelős munkatársa lehessen” — ezzel kapcsolatban azonban nem közöltek konkrétumokat. Az oktatás rugalmas időbeosztásából adódóan a szak munka mellett is elvégezhető.

A részletes képzési programról és a jelentkezés menetéről bővebb tájékoztatás az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézetének honlapján található. A szak meghosszabbított jelentkezési határideje augusztus 19. éjfél — olvasható a közleményben.

(MTI korrigálva)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....