Durván kiborultak, Kim Dzsong Unt és Nerót emlegetik az OMSZ vezetőinek kirúgása kapcsán az MTA köztestületi tagjai

Palkovics méltatlanná vált a tudomány eszményéhez szerintük.

Tiltakozik a Stádium 28 Kör, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaiból álló csoport, amiért Palkovics László kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét, miután a kormány őket tette felelőssé az elmaradt tűzijáték ügyében.

„A magyar államgépezet mindig tud meglepetésekkel szolgálni. Valaha állítólag Nero kivégeztette művészi előadásának azt a hallgatóját, aki elszundított. Hasonlót Kim Dzsongunról is hallottunk. Az elmúlt napokban fölelevenítették egy szovjet és egy magyar meteorológus sorsát, aki kedvezőtlen vagy félreérthető időjárás-jelentéseiért kényszermunkatáborba került (az orosz tudóst utóbb ki is végezték)”

— kezdi közleményét a Stádium 28 Kör.

Örülnek, hogy Magyarország nem itt tart, teszik hozzá, azonban az a helyzet, hogy leváltották az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét.

„Mindenki tudja, hogy a meteorológia tudományának predikciói csak statisztikusak, valószínűek lehetnek. Hallatlan dolog a politikai bosszú egy – szigorúan tudományos tények alapján állított – valószínűség be nem következéséért. S különösen szégyenletes, hogy ennek végrehajtója olyan miniszter, aki a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Nem kétséges, hogy

méltatlanná vált a tudomány eszményéhez.

A Stádium 28 Kör, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaiból álló csoport felháborodottan tiltakozik”

— írják a közleményben.

Gulyás Gergely a kedden tartott kormányinfón azt mondta, augusztus 20. csupán az utolsó csepp volt a pohárban, amin a kirúgott elnökhelyettes is meglepődött, neki ugyanis senki nem szólt eddig, hogy nem jól végzi munkáját.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....