Kiderült: Több száz oldalnyi államtitkot nyúlt le a Fehér Házból Orbán bukott haverja

Ezeket magával vitte az otthonába.

Több mint 700 oldalnyi titkosított dokumentumot vitt magával floridai otthonába Donald Trump, amikor 2021 januárjában elhagyta a Fehér Házat — írta meg a New York Times.

Mindez abból a május 10-i levélből derült ki, amelyet Debra Steidel Wall, a Nemzeti Levéltár megbízott levéltárosa írt Trump egyik ügyvédjének, Evan Corcorannek.

A levélben többek közt az áll, hogy mekkora riadalmat okozott az Igazságügyi Minisztériumban, amikor az ott dolgozók rájöttek, hogy Trump milyen papírokat vitt magával — többek közt súlyos információkat,

államtitkokat

is tartalmazó iratokról van szó.

A levéltár munkatársai tavaly folyamatos kommunikációt folytattak Trump jogi képviselőivel az aktáikból hiányzó elnöki iratokról.

Az archívum ezen az úton januárban 15 doboznyi anyagot szerzett vissza, amelyek egy része szigorúan titkos, szigorúan titkosnak minősített információkat tartalmazott, más részük pedig a különleges hozzáférést igénylő hírszerzési programokkal volt kapcsolatos.

Mint arról mi is beszámoltunk, augusztus elején az FBI megrohamozta a volt amerikai elnök floridai luxusotthonát. A Szövetségi Nyomozói Iroda a történelem során először tartott házkutatást egy volt elnöknél.

Donald Trump

titkos iratokat

vitt el engedély nélkül a Fehér Házból, és Kim Dzsong-un „szerelmes leveleit” is megőrizte magának. Az FBI 15 doboznyi iratot vitt el az exelnöktől.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....