Orbán rémálma: 2200 milliárd forinttal támogatja az embereket a kormány — Svédországban

Ezzel enyhítik a lakosságra rakódott terheket.

Hatvanmilliárd koronás támogatást, átszámítva 2200 milliárd forintos támogatást jelentett be a svéd kormány, hogy ezzel enyhítse a lakosság és a vállalatok növekvő energiaköltségeit. Magdalena Andersson kormányfő stockholmi tájékoztatójában elmondta,

a teljes összeg felét közvetlenül a a lakosság számára folyósítják.

Bár az ország nagy jelentőségű áramexportőr, és termelését javarészt fenntartható forrásokból biztosítja, az áramárak rekordszintre emelkedtek az országban. A miniszterelnök megjegyezte, hogy bár a piac nem készült fel a szélsőséges energiahelyzetre, nem engedik, hogy Vlagyimir Putyin “túszul ejtse a svéd háztartásokat és az ipart“.

Andersson hadigazdasághoz hasonlította a jelenlegi energiahelyzetből fakadó állapotot, ugyanis a gáz és az áram ára soha nem látott mértékben nőtt. Svédország szociáldemokrata kormány a növekvő energiaárak ellentételezéseként 2021 decembere és 2022 márciusa között több milliárd koronával támogatta a háztartásokat.

Az egyik helyi portál számítása szerint az élelmiszerárak több mint 10%-kal emelkedtek idén, ebből a legnagyobb mértékben a vaj és a hústermékek ára nőtt a legnagyobb mértékben. A benzin ára 18, míg a gázolajé 40%-kal emelkedett.

Svédországban szeptemberben lesznek országgyűlési választások; a felmérések szerint a szociáldemokraták és az ellenzék fej-fej mellett állnak. Míg a baloldali kormány a nukleáris energia fokozatos kivezetéséről döntött, a jobboldal új atomerőműveket építene.

(444.hu nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen