Mi történt? Lecserélték Palkovicsot, óriási a botrány

Másik miniszter kapta a feladatot.

A Fudan Egyetem fenntartásáért felelős, közpénznyelő alapítvány kuratóiumában vezetőcserét hajtottak végre.

Az alapítványt még tavaly nyáron hozták létre az egyetem fenntartására, azonban a kínai egyetem még terv alapján sem létezik. Ennek ellenére az alapítvány ugyanúgy működik, van kuratóriuma, van elnöke, sőt itt még egy főigazgatói pozícióra is szükség volt.

A projektet eddig igazgató Palkovics László a Technológiai és Ipari Minisztérium élére került, a Fudan-ügy és a Fudan-alapítvány pedig a Kulturális és Innovációs Minisztérium fennhatósága alá került

Csák János miniszter hatáskörébe.

A “feladat-átcsoportosítás” azt is jelentette, hogy új emberek kerültek a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány kuratóriumába, szúrta ki a hvg.hu.

Az elnöki tisztségből és a kuratóriumból is visszahívták Palkovicsot, helyére Csák János, a projektet igazgató miniszter került.

Palkoviccsal együtt leváltották Kovácsics Ivánt, aki kezdettől a testület tagja volt, és a Palkovics-érában a szaktárca Kína-ügyi tanácsadója volt. Kovács helyére Szabó László került, akit rögtön

főigazgatónak is kineveztek.

Szabó 2021-ig kormányközeli Mediaworks Zrt. vezetője volt, majd épp Palkovics nevezte ki gyógyszeriparért felelős miniszteri biztosnak.

Az eddig főigazgatóként tevékenykedő Bertáné Bényi Krisztina a főigazgató-helyettesi munkakört kapta meg, ami eddig nem létezett.

A személyi változások a kuratórium többi tagját egyelőre nem érintik.

(via hvg.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....