Lázár János nekiállt pusztítani: Új projektje miatt ki fogják vágni a fákat a Városliget egy részén

Pár héten belül elkezdődhet a rombolás.

Megkezdődött a Mexikói úti két, összesen 1700 autó befogadására alkalmas parkolóház környezetvédelmi engedélyezési eljárása – tudta meg a Népszava.

Az erre vonatkozó kérelmet a Lázár János által Nemzeti Közlekedési Központra keresztelt állami társaság adta be a Pest megyei kormányhivatalhoz. Az eljárás lefolytatására – nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásról lévén szó – 45 napja van a hatóságnak.

A tervezett beruházás alapvetően a már meglévő közlekedési területen, a parkoló helyén valósul meg. A Mexikói úti területen ugyan

ki kell vágni a fákat,

de ezt az NKK ígérete szerint ellensúlyozza majd az újonnan telepített növényzet. Bár azt nem tagadják, hogy az új parkolóházak ”markáns elemek” lesznek. A negatív tájképi hatást a nagy tömegű épületek formai illesztésével, zöldtetővel és a zöldhomlokzattal mérsékelnék.

A kisföldalatti végállomásánál, a Mexikói, a Kacsóh Pongrác út és a Horváth Boldizsár utca határolta területen 26 ezer négyzetméteres, hét szintes, 735 férőhelyes parkolóház épülne, amelynek földszintjén üzletsort alakítanak ki, kapcsolódva a megújított fás közparkhoz, amelyben elbontanák a leromlott állapotú díszkutat. A 25 méter magas tetőn terasz lesz „kitűnő kilátással” az M3-as felé.

Az M3-as sztrádabevezető ágai közé tervezett másik, 94 méter hosszú, 76 méter széles, 31 ezer négyzetméteres, 8 szintes parkolóházban csaknem ezer kocsinak lesz hely. Az ígéret szerint az „aszimmetrikus zöld homlokzat dinamikus megjelenést kölcsönöz az épületnek”. Belső védett udvarán vendéglátóegység is elhelyezhető, a 30 méteres belső palást „remek mászófallá válhat”. A parkolóházban egy 120 férőhelyes kerékpártárolót is kialakítanak.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen