Botrány: Eladósodott a sztárok egykori ügyvédje, tízmilliós meg nem fizetett adót követel tőle a NAV


„Siker, pénz csillogás, ez az álmom” - szól a népszerű, mindenki által ismert sláger. Ha valakire igaz volt a KFT zenekar örökbecsű szerzeménye, az Dr. Ruttner György. Az egykori sztárügyvédnek sokáig minden sikerült, amihez nyúlt, arannyá változott. Színészek, zenészek, közéleti szereplők adták egymásnak a kilincset, hogy vállalja el ügyüket. Ruttner pedig nem okozott csalódást.


Csak a legismertebb eseteit említve: jócskán lefaragott Stohl András, vagy az azóta tragikus körülmények között meghalt, Damu Roland börtönbüntetéséből is. Sikerei csúcsán ember nem mondta volna meg, hogy innen lefele is vezet út.

Aztán hirtelen - mondhatjuk, hogy a semmiből - aggasztó hírek érkeztek a jogászról. Sikkasztási ügybe keveredett, amely után hosszú időt házi őrizetben kellett töltenie. A tárgyalóterem megszokott képe „felborult”, Ruttner 60 milliós sikkasztás miatt ült a vádlottak padján. Kiderült: korábbi ügyfelei jelentették fel, akiknek több százmillió forintot fizetett vissza a bedőlt devizahitele miatt felvett uzsorakölcsönökre. Hosszú procedúra végén bűncselekmény hiányában végül felmentették az addigra erkölcsileg és anyagilag is jócskán megtépázott Ruttnert.

Újabb csapás volt számára, amikor egy másik ügy miatt (egy nála letétbe helyezett örökség egy részét megtartotta és nem fizette ki az örökösnek) a Kúria döntése értelmében a Magyar Ügyvédi Kamara végleg kizárta tagjai közül, hivatását többé nem gyakorolhatja.

– Ez olyan gyomros volt Gyuri számára, melyet szerintem soha nem hever ki. Fogalmam sincs, miket csinált, de gondolom, hogy a Kúria nem véletlenül hozta ezt a döntés. Egy azonban biztos: ő imádta a hivatását. Talán úgy is fogalmazhatok, hogy az egész identitását az adta, hogy ügyvéd. Azóta semmit nem hallottam felőle, teljesen eltűnt a jogász körökből – fogalmazott megkeresésünkre egy ma is praktizáló budapesti ügyvéd.

Ruttner mai helyzetével kapcsolatban több egykori kollégáját is felhívtuk, válaszuk tömör és velős volt: semmit nem tudnak az egykori sztárügyvédről.

A Blikk olvasóriportere nem rég a metrón látta Ruttnert, elmondása szerint a korábbi jómódból nem sok látszott rajta. Arca megtörtnek látszott, az egykori drága, márkás ruháknak nyoma sem volt. Lehajtott fejjel utazott, mint aki szégyenli magát. Már az is árulkodó, hogy a korábban komoly, méregdrága autókkal furikázó férfi mára tömegközlekedéssel kénytelen járni. Persze nem zárható ki, hogy a fővárosi dugók vagy a környezet védelme szülte döntését, bár ezeknek a variációknak ismerősei szerint kicsi az esélye.

A Blikk tavaly kiderítette azt is, hogy neve fent van a NAV adósainak 2600 fős listáján. Itt azok szerepelnek, akik huzamosabb ideig, 10 millió forintot meghaladó összeggel tartoznak.

– Nem tudtam róla, hogy a NAV adóslistájára kerültem, de ha létezik a tartozásom, azt hamarosan befizetem – reagált akkor szűkszavúan Ruttner.

Az ígéretből azonban egyelőre semmi nem lett. Megnéztük, és neve a mai napig szerepel a listán. Szerettük volna ezzel kapcsolatban most is megszólaltatni, telefonját egy hölgy vette fel, aki megígérte: szól Ruttnernek, hogy kerestük. Visszahívást azóta sem kaptunk.

főkép: Évekkel ezelőtt Stohl Andrást is Ruttner György képviselte a bíróságon





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....