Közel 1 milliárdért vesz a honvédség ejtőernyőket - nem is akárkitől

A Magyar Honvédség ejtőernyőket szerez be egy cseh cégtől, mégpedig nem is keveset és nem is kevésért. A cég az orosz-ukrán háború kitörése miatt leállította az oroszországi szállításait.

A legfrissebb Európai Uniós közbeszerzési tájékoztatóból az derül ki, hogy a Magyar Honvédség ejtőernyős képességének fejlesztése érdekében ejtőernyő rendszereket szerez be, melyet a szolnoki katonai repülőtértér Anyagellátó Raktárbázisán fognak tárolni

A közbeszerzés értéke áfa nélkül 914 455 000 forint, azaz alulról súrolja az 1 milliárd forintot.
A július 18-án aláírt közbeszerzési szerződést a Csehországban található MarS a.s. nyerte el. A cég mottója:

„Még biztonságosabbá tesszük az ugrást. Velünk biztonságban lehet az égtől a földig”.

A cég a honlapján így mutatja be magát:

„Szó szerint egyedülállóak vagyunk abban, amit csinálunk a cseh piacon. Precizitásunk, saját fejlesztési technológiánk és kemény munkánk nyitotta meg előttünk az ajtót külföldön. Hosszú ideje terjeszkedünk nemcsak az Európai Unión belül, hanem világszerte is. Minden terméket a Cseh Köztársaságban tervezünk és gyártunk, és az új technológiák fejlesztése is tisztán cseh”.

Hogy melyik katonai ejtőernyőt rendelte meg a Védelmi Beszerzési Ügynökség a Magyar Honvédség Parancsnoksága részére, a közbeszerzés nem részletezi, mindenesetre a cég három katonai ejtőernyőt is kínál a termékei között, köztük az első helyen kiemelt ejtőernyő 182 kilogrammot is elbír.

A MarS egyébként végleg leállította termékei oroszországi szállítását az ukrajnai háború miatt. Mint a honlapon írják:

“Ez a döntés nem az oroszországi barátaink ellen irányul, akik osztoznak velünk a béke és a demokrácia vágyában. Ezért a fenti okok miatt úgy döntöttünk, hogy tartózkodunk attól, hogy bármilyen örömünket vagy üzleti sikerünket megosszuk a cégünkkel kapcsolatban, amikor ártatlan emberek halnak meg tőlünk nem messze”.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-