Orbán Magyarországa: Gyűlöletkeltő jelképeket festettek fel egy budapesti zsinagóga falára

A polgármester azonnal intézkedett.

“Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS emblémát firkáltak fel.”

– írta ki Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere a Facebook-oldalára.

A polgármester elfogadhatatlannak nevezte, hogy a holokauszt után még van olyan ember, aki szerint a túlélők és leszármazottaik által látogatott zsinagógának nincs helye Budán.

“A mi válaszunk legalább ilyen egyértelmű. Buda büszke arra, hogy nálunk él Közép-Európa egyik legnagyobb, virágzó zsidó közössége, akik békében és biztonságban élhetnek itt. Aki a zsinagógát támadja, az mindannyiunkat támad. Az ilyen, a történelem szemétdombjára való eszméket hirdető embereknek nincs helye köztünk.”

– írta Őrsi. Emlékeztetett rá, hogy a II. kerületben ez már a második gyűlöletkeltő megnyilvánulás, a Pride után ugyanis ismeretlenek melegellenes, uszító feliratot festettek fel a Zsigmond téri buszmegállóra.

Őrsi Gergely ígéretet tett rá, hogy azonnal lefestik a horogkeresztet.

“A II. kerületi önkormányzat ebben az esetben is minden segítséget megad a Budai Zsidó Hitközségnek és a rendőrségnek. Itt, Budán mindenki számíthat a teljes közösség szolidaritására, akit vallása, származása, szexuális identitása miatt támadnak.”







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....