Kapaszkodj meg: elmagyarázták miért jó nekünk, hogy az állam megveszi a Vodafone-t

Nem vicc.

Hétfőn jelentette be a kormány, hogy a Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt és állami hátszéllel felfuttatott 4iG-val közösen 49-51 százalékos arányban megveszik a a második legnagyobb hazai távközlési vállalatot. A Vodafone brit anyavállalata szerint az üzletet a vevők kezdeményezték, az 715 milliárd forintos ajánlatra nem tudtak nemet mondani.

Orbán Balázs egy perc alatt elmagyarázta, hogy miért vásárolja meg a kormány a Vodafone-t. A miniszterelnök politikai igazgatójától a Tv2 Mokka című műsorában kérték meg, hogy reagáljon azokra a kritikákra, amik szerint a mostani gazdasági helyzetben semmi sem indokolja a felvásárlást.

„Vannak olyan stratégiai ágazatok, ahol az iparági sajátosságok miatt ott valódi verseny nincs, viszont stratégiai jelentőségű, viszont állampolgárok millióinak életét határozzák meg. Ilyen a telekommunikációs szektor is.”

– kezdte válaszát Orbán.

Hogy milyen iparági sajátosságokra gondolt, nem részletezte, így azt sem indokolta, hogy ha nincs verseny a szektorban, akkor mégis miért minősítenék nemzetstratégiai jelentőségűvé a tranzakciót, megúszva ezzel a versenyhivatali eljárást.

„Az, hogy egy ilyen szektorban legyen egy magyar szereplő, ami

magyar logikával,

magyar üzleti központtal, az a szolgáltatás színvonalának emeléséhez és az árak megfelelő szinten tartásához kulcsfontosságú.”

– tette hozzá.

„Pont ilyen nehéz helyzetben látszik az, hogy a stratégiai ágazatokba való külön befektetések hosszú távon megtérülnek. Például: ha pár évvel ezelőtt nem csináljuk meg az energiaszektor magyar tulajdonba vitelét, akkor ma

a rezsiköltségek

is jóval magasabbak lennének, és a magyar kormány is eszköz nélkül lenne a rezsiárak elleni küzdelemben”

– zárta Orbán.

A teljes videót itt nézheted meg:









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen