Szijjártó nem viccel: Békéscsabáról Budapestre helikopterrel - ha meglátod mennyibe került ez az egyetlen út az adófizetőknek...

Békéscsabáról Budapestre utazott a külügyminiszter helikopterrel.

Legalább 1,3 millió forint a piaci költsége annak a helikopterútnak, amellyel a külgazdasági és külügyminiszter utazott Békéscsabáról Budapestre idén áprilisban – értesült a Magyar Hang.

A tárca azzal indokolta, a Békéscsaba-Budapest közti helikopter út szükségét, hogy a külügyminiszternek időben a kormányülésre kellett érnie, és nem találtak gyorsabb megoldást az utazásra. Nem először volt erre példa az elmúlt hat évben összesen 21-szer vette igénybe a rendőrség szolgálati gépét.

Minimum 1,3 millió forintot kellett volna fizetnie piaci bérlés esetén Szijjártó Péternek azért, hogy a rendőrség szolgálati helikopterével sietett az április 28-ai kormányülésre Budapestre Békéscsabáról – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által szétküldött júniusi tájékoztatóban szereplő díjtáblázatból. Az ORFK a Magyar Hangnak közérdekűadat-igénylésére elárulta, hogy Szijjártó Péter áprilisi repülése során 2 óra 20 percig vette igénybe a gépet, márpedig a rendőrség tájékoztatója szerint egy MD–500-as helikopter használata óránként 562 478 forintba kerül, míg egy MD–902-es jármű bérleti díja óránként 755 112 forint.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen