Háziorvosok bilincsben - kiderült hogyan razziázik a hálapénz kommandó

Budapest — Doktornő, nem tudná elintézni, hogy ne kelljen bevonulnom a börtönbe? De, 300 ezerért nagyon szívesen – körülbelül így zajlott le az a beszélgetés, aminek a végén a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nyomozói bilincset tettek a pszichiáternő kezére.

Nem ő volt az egyetlen, júliusban egy háziorvost és segítőjét gyűjtötték be, akik 50 ezer forintért hamis védettségi igazolásokat állítottak ki. Szeptember elején két főorvosnőt vittek el, és egyikük asszisztensét, akik rutinszerűen fogadták el az immár illegális hálapénzt, noha a rendelő előtt kint lógott a felirat, hogy nem teszik. Egy sportorvos versenyengedélyeket állított ki vizsgálat nélkül, negyvenezer forintért. Egy szakorvos a nővéren keresztül szedett be pénzt az idősek kórházba utalásáért – itt a nővér bűnsegédként lett gyanúsított.


Idén a nyomozók eddig 23 esetben tettek feljelentést hálapénz elfogadása miatt – ez január 1-jétől illegális, és március 1-jétől vizsgálja egy elit csapat.

– Ez a szervezet nagyon komoly felderítéseket végez, mindent bevethetnek a fegyveres erők korrupt munkatársainak kiszűrésére – mondta akkor lapunknak Tarjányi Péter.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....