Kitört a botrány: mi köze lehet Orbánnak egy szélhámos maláj milliárdoshoz???

Megy a titkolózás.

Tompos Márton, a Momentum politikusa három minisztériumhoz, a Miniszterelnökséghez, az Emberi Erőforrások Minisztériumához és a Külügyminisztériumhoz nyújtott be adatkérést azzal a maláj milliárdossal kapcsolatban, aki a magyar lélegeztetőgép-bizniszben is érintett volt.

Ám a három minisztérium közül egy sem válaszolt a momentumos kérdéseire.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Tompos a Facebook-oldalán közzétett videóban beszélt arról, hogy Vinod Sekhar maláj milliárdos érdekeltségébe tartozó GR Technologies nevű cégen keresztül érkezett Magyarországra az a 6258 kínai lélegeztetőgép,

amelyeket a kormány 178 milliárd forintért vásárolt meg.

Az ugyanakkor nem derült ki, hogy Sekhar pontosan mennyit keresett az üzleten.

Tompos a videóban viszont arról is beszélt, hogy a magyar kormány által kifizetett pénzből a maláj vállalkozó 19,3 millió dolláros luxusjachtot és egy Bombardier BD-700-1A10 magánrepülőt is vett magának.

A Momentum politikusa a Miniszterelnökségtől azt kérdezte, van-e kapcsolat aközött, hogy a maláj milliárdos “Európában korábban soha nem járt gépe” ugyanaznap, ugyanott szállt le Horvátországban, ahol feltehetően Orbán Viktor miniszterelnöké.

A Miniszterelnökség az esetleges horvátországi találkozóval kapcsolatban érdemben nem válaszolt. Választukban azt írták, hogy

a tárca nem minősül adatkezelőnek.

Az EMMI-t Tompos azt követően kereste meg, hogy a két, a maláj üzletemberen keresztül vett lélegeztetőgép-típusról is kiderült, hogy életveszélyes. A momentumos azt szerette volna megtudni, itthon üzembe helyezték-e őket, megvizsgálták-e a gépeket, illetve okoztak-e halálesetet. Az EMMI válasza azonban mindössze az volt:

„tárcánk nyilvántartás vezetési kötelezettséggel nem bír”.

Harmadikként Tompos Márton azt kérdezte a Szijjártó Péter vezette Külügytől, hogy miért kellett beiktatni Vinod Sekhar cégét a lélegeztetőgép vásárlásba, amikor “5 perces kereséssel kideríthető, hogy szélhámos”. Sekharnak ugyanis a kínai féllel is voltak az üzleti kapcsolatai, illetve közismertek a csalásgyanús ügyletei is.

“Kétszer is rákérdeztem, egyszer sem érkezett válasz”

– írta Tompos.

A politikus korábban rendőrségi feljelentést is tett az ügyben, de a BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztály elutasította a nyomozást.

Kép illusztráció forrás google





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen