Magyarország 2022: Azbesztet bontanak a falból, miközben a gyerekek bent ülnek az iskolában

Most újítják fel a gimnáziumot.

Hosszú beszámolót írt Gémesi György, Gödöllő polgármestere a Török Ignác Gimnáziumban uralkodó állapotokról. Az iskolában úgy kezdték meg az idei tanévet, hogy közben energetikai felújítást végeznek az épületen, a diákok így kívül-belül felállványozott intézményben tanulnak.

Gémesi több képet is megosztott, illetve egy videót, amin elmondása szerint az látszik, hogy a munkások

azbeszttartalmú

palákat rugdosnak le az épületről, miközben a tanulók bent tartózkodtak. A polgármester megjegyzi, Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője a helyszíni szemle után jelenléti oktatásra alkalmasnak ítélte az épületet.

Egy érintett szülő elmondta, hogy a gyerekeknek többször egész nap zárt ablakok mellett kellett volna tanulniuk, amitől megfájdult a fejük, így inkább kinyitották. A lyukasórákon pedig csöndben kellett üldögélniük valahol, mert az épületből nem mehettek ki, de mivel a tantermek egy része le volt zárva, a folyosókon is tanítás volt, ott sem zajonghattak.

Gémesi szerint a tanárok, amikor tehetik, „kimenekülnek” az épületből, és a közeli parkban tartják meg a tanórákat.

„Nem ragozom , a helyzet több mint botrány”

– összegez a polgármester, akihez számtalan szülői megkeresés érkezett, de mivel az iskolák államosítása óta a fenntartói hatáskör nem az önkormányzaté, sokat nem tudnak tenni.

Gémesi felhívta Pintér Sándor titkárságát, de a belügyminiszterrel nem, Maruzsa Zoltán államtitkárral viszont tudott beszélni. Számonkérte rajta, hogy miért nem készült egy a beruházás befejezéséig tartó pontos forgatókönyv a biztonságos és zavartalan oktatás érdekében, és azt is, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy a nyári hónapokban semmilyen érdemi munkát nem végzett a beruházó.

Gémesi egy azonnali bizottság felállítását kérte az államtitkártól, amely kivizsgálja, hogyan alakult ki a jelenlegi helyzet és hogyan biztosítja a tankerület a biztonságos oktatást a „jelenlegi összevissza helyzet helyett”. Amennyiben szeptember 19-ig a minisztérium nem lép, a polgármester saját hatáskörben, az épület tulajdonosi képviselőjeként kezdeményez vizsgálatot.

„Önmagáért beszél az is, hogy az igazgató úr saját hatáskörben – később bepótlandó – iskolai szünetet rendelt el. Az azt követő időszakban az épület nagy szerkezeti munkáinak végéig online oktatást. Ebben ismereteim szerint a tankerület nem támogatta”

– írja a polgármester.

Egy másik érintett szülőtől úgy tudjuk, családi okokra hivatkozva tömegesen kérik ki a gyerekeket a jövő hétre. Ekkor ugyanis az aula fölé beemelnek egy három tonnás világítóablakot, miközben tanítani kellene – továbbra is a folyosókon, mert a termekben furkálnak.

A képeket itt nézheted meg:

(via 444.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....