Kiabálva és káromkodva beszéltek az óvónők egy ötéves autizmussal élő kisfiúval - titkos felvétel is készült

Az egyik óbudai óvodában történt eset kapcsán egy hangfelvétel került nyilvánosságra, melyen az óvónők bántó hangnemben, kiabálva és káromkodva beszélnek egy ötéves ép értelmű, de nem beszélő, autizmussal élő kisfiúval. A gyerek anyja egy diktafonnal rögzítette a beszélgetést, amit a fia táskájába rejtett. A hangfelvétel részleteit bemutató RTL Híradó riportjában kiderül, hogy az óvónők két és fél óra alatt egyetlen alkalommal sem szólnak kedvesen az Áden nevű gyerekhez. Egyikük kijelenti, hogy mit csinál a fejlesztésen, és hogy ott nem kell 25 percig ülni a szájbab.szott logopédián.

A gyerek anyja előzőleg észlelte, hogy a gyerek nyugtalan és viselkedése megváltozott, ezért próbált beszélni az óvoda igazgatónőjével. Eleinte nem sikerült elérnie telefonon, és több mint két órát kellett várnia az irodája előtt, hogy kifejezze aggodalmát és kérje, hogy tegyék át a fiát egy másik csoportba. Az igazgatónő csak akkor hívta vissza, amikor kiderült, hogy a gyerek anyja hangfelvételt készített arról, ahogy az óvónők kegyetlenül bánnak a fiával.


Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ, ahonnan az RTL érdeklődött, tájékoztatást adott arról, hogy az esetet kivizsgálták, és mindkét óvónő munkaviszonyát azonnal megszüntették.