Levideózták Magyarország leghíresebb útját - csak erős idegzetűeknek ajánljuk a megtekintést

Levideózták Magyarország leghíresebb útját - csak erős idegzetűeknek ajánljuk a megtekintést (videó a cikk alján)


Korábban: 620 millióért újították fel a tarcali és tokaji dűlőutat, az egyiket heten adták át, két kisgyerek kíséretében


7 kilométer út újult meg ennyi pénzből.Mint beszámoltunk róla, szerdán kormánypárti politikusok hada adott át egy frissen felújított, több mint 3,5 kilométer hosszú dűlőutat Tarcalon. Az avatáson ott volt


Butta László, Tarcal polgármestere,
Posta György, Tokaj polgármestere,
Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke,
Wáberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács elnöke, korábbi kormánybiztos,
Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és a térség országgyűlési képviselője,
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,
és Szabó Tünde, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke.
Gulyás Gergely miniszter az átadón az MTI szerint arról beszélt, "a csaknem 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújítás egy olyan új turisztikai fejlesztés", ami lehetővé teszi, hogy a szőlőültetvényeket gyalog vagy biciklivel közelítsék meg a gazdálkodók és a turisták.

Cikkünk megjelenése után a Miniszterelnökség közölte, 620 millióból nem egy, hanem két szakasz újult meg (a tokaji, és a tarcali), összesen 7 kilométer hosszan.

A tárcavezető a Facebookon gazdag képösszefoglalót is közzétett az eseményről. A bejegyzéshez csatolt képek tanúsága szerint, noha a dűlőút átadásakor heten vágták át a nemzeti színű szalagot, később két kislány is csatlakozott az ünneplő politikusokhoz.