Kitört a népharag - elképesztő amit három borsodi vadász csinált

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) őszi büntetőeljárása során feltárta, hogy ismeretlenek szürke farkasokat pusztítanak, így elindult a nyomozás. Az elkövetők a vadállomány megtartása érdekében illegálisan lőtték ki a fokozottan védett szürke farkasokat. A farkasoknak egyedülálló természetvédelmi értéke 250 ezer forint egyedenként.

A gyanú szerint három férfi, egy 33 és egy 49 éves putnoki, valamint egy 43 éves edelényi vadász szerepel a természetkárosítással vádoltak között. A Nemzeti Nyomozó Iroda összehangolt akciót szervezett a három férfi elfogására és házkutatásokra. A kutatások során a nyomozók találtak számos tárgyi bizonyítékot, köztük elejtett farkasok koponyáját, fogazatát, valamint elpusztított állatokról készült képeket. Lefoglalták mindhárom férfi engedéllyel tartott vadászfegyverét és lőszereit.


A három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, és jelenleg mindegyikük szabadlábon védekezik. A nyomozás tovább folytatódik, és nem zárták ki további személyek büntetőjogi felelősségre vonását sem. A rendőrség nem közölte, hány szürke farkast öltek meg a vadászok, csak a lefoglalt tárgyi bizonyítékokra utaltak. A nyomozás eredményeitől függően további intézkedések is lehetségesek.