Összebalhézott a gázszolgáltatóval, ezért akart robbantani egy mezőtúri lakos - elvágta a gázcsöveket

A TV2 Tények riportja során egy mezőtúri férfit mutattak be, aki különös és veszélyes módon hívta fel magára a figyelmet. A férfi elárulta, hogy a gázszolgáltatóval való hosszas és eredménytelen kommunikáció után elérte türelmének végét, és drasztikus lépésre szánta el magát.

A férfi, akit Kiss Lajosnak hívnak, elmondta a Tényeknek, hogy frusztrációját az okozta, hogy már másfél éve hiába kérte a szolgáltatót, hogy cseréljék le a mérőóráját kártyásra. Annak ellenére, hogy tavaly augusztusban ismét jelezte a problémát, a válasz mindig ugyanaz volt: még nem tudják cserélni az órát.

Kiss Lajos végül úgy döntött, hogy a figyelem felkeltése érdekében drasztikus intézkedéshez folyamodik. Részegen elzárta a főcsapot, majd két helyen elvágta a gázcsöveket. Ezt követően újra felhívta a gázszolgáltató diszpécserét, és fenyegette, hogy ha nem intézkednek az óramérő cseréjéről, újra megnyitja a főcsapot és a gázszabályozó előtt is elvágja a csövet, majd meggyújtja a gázt.

Az eseményeket azonban a rendőrség is észlelte, és kiérkeztek a helyszínre. Kiss Lajos a riportban elmondta, hogy bár tisztában van a gáz veszélyeivel, valójában nem gondolta komolyan a fenyegetést, csupán a frusztrációját akarta kifejezni.

Az ügyészség azonban komolyan veszi az esetet, és közveszély okozása miatt emelt vádat Kiss Lajos ellen. Azt állítják, hogy a férfi tettével közvetlen veszélybe sodorta környezetét és a közrendet.

Az eset rávilágít arra, hogy az ilyen jellegű konfliktusokat célszerűbb békés és törvényes úton megoldani. A helyzet komoly következményekkel járhat mind az érintett személy, mind a környezetük számára. A társadalmi konfliktusok rendezése során fontos az empatikus és megértő hozzáállás, valamint a jogszabályok betartása és a törvényes megoldások keresése.

nyitókép illusztráció forrás google