5 évig engedély nélkül működött egy magyar akkumulátorgyár - máris megszüntette a nyomozást a rendőrség

5 évig engedély nélkül működött egy magyar akkumulátorgyár - Bűncselekmény hiányában máris megszüntette a nyomozást a rendőrség

**Bűncselekmény hiányában megszüntették a gödi Samsung-gyár ügyében folytatott nyomozást**

A Pest megyei rendőrség bejelentette, hogy a gödi Samsung-gyárral kapcsolatos ügyben nem találtak bizonyítékot arra, hogy bűncselekmény történt volna. Ennek következtében az ismeretlen tettes ellen indított nyomozást lezárták - tudatta a Hvg.hu.

Az ügy a Demokratikus Koalíció képviselőjének, Vadai Ágnesnek az októberi beadványára indult, amikor is Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult a gödi Samsung-gyárral kapcsolatban feltett kérdésekkel. A Pest Megyei Kormányhivatal korábban rendelt el környezetvédelmi felülvizsgálatot a gödi akkumulátorgyárban, miután kiderült, hogy a második gyáregység hőtermelő kazánjának felépítése előtt a cég nem szerezte meg a kötelező környezethasználati engedélyt.

Az üzemelés során a gyár öt évig működött engedély nélkül, azonban a rendőrség vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy nem találtak olyan tényeket, amelyek alapján környezetkárosítás bűncselekményére lehetne következtetni. A gödi Samsung-gyár jelenleg rendelkezik érvényes környezethasználati engedéllyel, így további tevékenységét az engedély keretein belül folytathatja.

A rendőrségi döntés egyfajta záróakkordja ennek az eseménynek, amely hosszú ideig foglalkoztatta a közvéleményt. Az ügy jelentőségét azonban nem lehet alábecsülni, hiszen rávilágít arra, milyen fontos a szigorú szabályozás és ellenőrzés a környezetvédelem terén, hogy megelőzzük az esetleges káros hatásokat és biztosítsuk a fenntartható fejlődést. A továbbiakban a figyelemnek továbbra is rajta kell lennie az ilyen jellegű ügyeken, hogy a környezetvédelmi előírások betartása és a természeti erőforrások megóvása prioritást élvezzen.