A TV2 tulajdonosa tízszer nagyobb nyereséget ért el 2023-ban, mint egy évvel korábban

Vida József és a TV2 tulajdonosának lenyűgöző 2023-as pénzügyi teljesítménye

Vida József, a néhai Takarékbank vezérigazgatója és jelenlegi TV2 tulajdonosa, hatalmas pénzügyi növekedést ért el 2023-ban. Az általa birtokolt Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. nyeresége több mint tízszeresére nőtt az előző évhez képest.

Az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. Pénzügyi Sikerének Részletei

1. 2022-es Nyereség és 2023-as Kilövés:

- A cég árbevétele közel megduplázódott, 215 millió forintra nőtt.
- A profit majdnem 13-szorosára nőtt, elérve a 290 milliárd forintot, amit Vida József szinte teljes egészében osztalékként kivett, összesen 244 millió forintot.

2. Növekedési Dinamika és Üzleti Tevékenység:

- A cég üzleti tevékenységének eredménye 63 millió forintról 364 millió forintra nőtt.
- Egyéb bevételek is jelentősen megnőttek, 10,8 millió forintról több mint 300 millió forintra.

Vida József Pénzügyi Háttere

Vida József 2021-ben még Magyarország 18. leggazdagabb embere volt 64,5 milliárd forintos vagyonnal, de azóta jelentős visszaesést tapasztalt. Vagyonának nagy részét elveszítette, és 2023-ra már csak 17,3 milliárd forintos vagyonnal a 99. helyre került a gazdaglistán.

Takarékbankból Az MBH Bankba

Vida 2021-ben kiszállt a Takarékbankból, amely később egyesült a Budapest Bankkal és az MKB Bankkal, létrehozva az MBH Bankot 2023-ban. Ez az egyesülés és Vida távozása nagy hatással volt a vagyoni helyzetére.

TV2 és Az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.

- TV2 Megszerzése: Vida és három másik magánszemély 2019-ben szerezte meg a TV2-őt, majd Vida 2022-ben kivásárolta tulajdonostársait, és egyedüli részvényessé vált.
- Pénzügyi Kihívások: Bár a cég nagy nyereséget könyvelt el, közel 30 milliárd forintos hitelállománya van.

Jövőbeni Kihívások és Tervek

Az Abraham Goldmann jelentős nyeresége és növekedése ellenére a cégnek hosszú távú kötelezettségei vannak, amelyek meghaladják saját tőkéjét. Ezek a kötelezettségek, melyek többsége hosszú lejáratú, 290 millió forintra rúgnak, míg egy része egy éven belül esedékes.

Összegzés

Vida József és az általa irányított Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. 2023-ban figyelemre méltó pénzügyi sikereket ért el. Azonban a hosszú távú kötelezettségek és a vállalat hitelállománya továbbra is kihívást jelenthetnek a jövőbeni pénzügyi stabilitás szempontjából.

számolt be róla az mfor - Nyitókép illusztráció forrás google