A férfi aki egy békásmegyeri panelből indult, pár év alatt kétmilliárd forint osztalékot vett ki - a cége a végrehajtói kartól....

A férfi aki egy békásmegyeri panelből indult, pár év alatt kétmilliárd forint osztalékot vett ki - a cége a végrehajtói kartól is milliárdokat szakított...

A Magno Studio Kft., amely a végrehajtói karrall is milliárdos szerződéseket kötött, a korábbi sikerei után 2021-ben megszakadt, nullás árbevétellel veszteségessé vált. A cég tulajdonosa, Horváth László, aki Békásmegyeren nőtt fel, a kormányzati támogatásokra számíthatva a céghálóját tovább bővíti.

A Magno Studio 2016 és 2020 között 55 milliárd forint bevételt ért el, elsősorban állami megbízásokból és NER-hez köthető projektekből. A cég sikereit felismerve milliárdos osztalékot vett ki belőle Horváth László, aki korábban a végrehajtói kart is tevékenykedett, ahol Schadl György volt az elnök.

A vállalkozás tavaly megtorpant, és nullás árbevétele lett. Ennek ellenére Horváth László egy új érdekeltségen keresztül, amely egy gyárat épít Marcaliban műtéti szettek előállítására, számíthat állami támogatásra.

A tulajdonos, Horváth László, jelenleg egy üresedő vállalkozás után újabb nagy állami üzletre készül, miközben a cég hirtelen sikerei és későbbi hanyatlása is felveti a kérdést a kormányzati támogatások elosztásának átláthatóságáról és a vállalkozások hosszú távú fenntarthatóságáról.

Nyitóképünk illusztráció forrás google