Átadták a másfél milliárd forintból felépült tornacsarnokot - A gyermek az első, egy családbarát országot építünk

Szombaton a dadi református egyházközség átadta másfél milliárd forintból felépült torna- és rendezvénycsarnokát, ahol Nagy János, a Miniszterelnöki Iroda vezetője hangsúlyozta, hogy a gyermek az első, és egy olyan országot építenek, amely családbarát. Nagy kiemelte, hogy a kormány a háborúk, szankciók és genderpropaganda árnyékában is törekszik a magyar családok és gyermekek védelmére.

Nagy János szerint különösen fontos, hogy kikre bízzák a gyermekek nevelését és oktatását, és hangsúlyozta a történelmi egyházak szerepét ebben a folyamatban. Megjegyezte, hogy az ember nemcsak kenyérrel él, hanem Isten igéjével is.

Szücs Attila, a gyülekezet presbiterének tájékoztatása szerint a 1696 négyzetméter alapterületű csarnokban egy 20x40 méteres kézilabdapálya található, valamint multifunkcionális küzdőtér is kiépült, amely alkalmas többek között röplabda, atlétika, birkózás, vívás, futsal és teremkerékpározás gyakorlására.


Az építkezéshez az egyházközség 1,4 milliárd forint állami támogatást kapott, míg a fennmaradó költségeket, mintegy 100 millió forintot egyházi forrásokból fedeztek. A beruházást helyi vállalkozó végezte. A dadi református egyházközség nemcsak a torna- és rendezvénycsarnokot tartja fenn, hanem a község művelődési házát és az általános iskolát is, amely jelenleg három telephelyen működik, köztük két az önkormányzattól bérelt ingatlan.