Óriási botrány: kitálalt K. Endréről két volt kollégája: „Gyakorlatilag lefogta a gyerekeket, hogy más bánthassa őket”

Az RTL Házon Kívül adásában Bárnai Árpád, egy volt alkalmazottja a bicskei gyermekotthonnak, részletezte K. Endrével kapcsolatos tapasztalatait. Árpád elmondta, hogy a gyerekek nagyon szerették K. Endrét, aki sok sporteseményt és utazást szervezett nekik. Ugyanakkor nagyon közel állt az igazgatóhoz, és mindent megtett azért, hogy megfeleljen az igazgató elvárásainak. Ennek jegyében nem kívánta, hogy rosszat beszéljenek az otthonról vagy az igazgatóról.

Bárnai már 2010-ben tudomást szerzett arról, hogy az igazgató molesztálta egyik gyereket, és ezt közölte K. Endrével. Ezután vita alakult ki közöttük, mivel az igazgató azt akarta, hogy titokban tartsák az esetet. Bárnai és más kollégák megpróbáltak segíteni az áldozatnak, de az igazgató és K. Endre ellenük fordította a gyerekeket.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, de azt hamar lezárták. Bárnai távozott az otthonból, egy kolléganőjét kirúgták, és Schmidt Erika, aki szintén segített az áldozatoknak, többé nem kapott munkát az otthonban.

Öt évvel később egy áldozat öngyilkos lett, és Pop Mert, egy másik áldozat, bejelentést tett az igazgató ellen. Pop szerint K. Endre egyik barátnőjének azt mondta, hogy "rossz vizeken eveznek", miután hallott az esetről.


Schmidt Erika azt állítja, hogy K. Endre mindent megtett azért, hogy az igazság ne derüljön ki. A gyerekek arról beszéltek neki, hogy K. Endre megfenyegette őket, és megtiltotta nekik, hogy beleszóljanak az ügybe.