Bizarr jelent a magyar parlamentben: "A Momentum politikusa azt mondta, hogy Semjén simogatni kezdte"

**Orosz Anna: "Nőként nagyon rossz a Parlamentben lenni" - Beszámoló a Republikon Intézet rendezvényéről**

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője részt vett a Republikon Intézet által rendezett "Nők a politikában, nők a közéletben" című eseményen, ahol érdekes és felkavaró beszámolót adott az Országgyűlésben átélt eseményekről. Az eseményen Orosz Anna elmesélte, hogy közte és Semjén Zsolt között egy különös incidens történt a Parlamentben.

A KDNP alapító tagjától, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől kapott válasz helyett Orosz Anna csak simogatást kapott a kegyelmi üggyel kapcsolatban. Ezen felül kiemelte, hogy a kormányban egyetlen nő sincs, és a döntéshozatalban is alig vesznek részt női politikusok. Ez az incidens csak egy példa arra, hogy milyen nehéz helyzetben vannak a női politikusok a hazai politikában. - számolt be róla a blikk

A rendezvényen jelen lévő politikusok között egyetértés volt abban, hogy már nem csak a nemüket érintő megjegyzésektől kell tartaniuk, hanem a kormánypropaganda aktívan foglalkozik a női politikusok lejáratásával is. Baranyi Krisztina kérdése, hogy vajon „Áder János engedett volna-e Balog Zoltánnak, összeomlott-e volna úgy, mint Novák Katalin?” rávilágított arra, hogy a politikai döntéshozók között is megfigyelhető egyfajta egyenlőtlenség és diszkrimináció.

Orosz Anna hozzáfűzte, hogy véleménye szerint mindenki, függetlenül nemtől, Orbán Viktor felé hajlik, és úgy gondolja, hogy nemtől függetlenül bárki kegyelmet adott volna az adott ügyben.

Az esemény a nők politikai szerepvállalásának fontosságát és a női politikusokkal szembeni kihívásokat helyezte középpontba, rávilágítva arra, hogy még mindig sok tennivaló van az egyenlőség és a nők részvétele tekintetében a hazai politikában.