Döbbenetes dolgot jelentett be Magyar Péter: tarol a pártjával

Magyar Péter: 24 százalékon állunk a biztos pártválasztók körében

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke volt az első vendége a Telex választási műsorának, ahol arról beszélt, hogy napról napra növekszik pártjának támogatása, és szerinte már a Demokratikus Koalíción is túlnőttek. Ha egy képviselőt juttatnak az Európai Parlamentbe, már azt is sikerként éli majd meg, de azt sem tartja kizártnak, hogy 5-7 mandátumot szereznek. Magyar szerint a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely burkoltan megfenyegette őt.

Magyart először arról kérdezte Fábián Tamás kollégánk, hogy mit tud a Tisza Párt támogatottságáról. Magyar azt mondta, hogy látott már közvélemény-kutatási adatokat, és pénteken nyilvánosságra kerül majd egy olyan, amely szerint a biztos pártválasztók 25 százaléka szavazna rájuk. Szerinte ha egy képviselőt bejuttatnak az EP-be, már az is fantasztikus siker, de öt-hat-hét helyet sem zár ki. Arról beszélt, hogy nem híve a taktikai szavazásoknak, de aki az ötszázalékos küszöb alatti pártokra adja le a voksát, az a Fideszt fogja támogatni a kompenzációs listán.

Magyar azt mondta, nem kifejezett céljuk legyőzni a DK-t az EP-választásokon, de szerinte már most háromszor annyi szavazójuk van. Ő nem akar ellenzéki pártokkal foglalkozni, hanem az a célja, hogy idővel új kormánya legyen Magyarországnak.

Magyar úgy látja, hogy a Fidesz több százezer szavazót veszített, és a kormánypárt továbbra is lejtőn van, de azt ő sem hiszi, hogy hirtelen húszszázalékos párttá válik, ugyanakkor megjegyezte, hogy még bármi történhet a választásokig.

A Fideszből Menczer Tamás jelentette be, hogy ötvenezer aktivistájuk van, erre Magyar azt mondta, hogy ők még mindig egy garázscég, igaz, már több ezer aktivistájuk van. A Tisza Párt alelnöke a vidéki jelenlétben hisz. „Minden politikusnak ezt javaslom. Ha mer, és van mondanivalója, menjen az emberek közé. Orbán is ezt tette, de ez már a múlt.”

Szerinte a Békés megyében kezdődött országjáró kampányukkal bebizonyította, hogy nem egy belpesti médiahekk a pártja, és már a megyei jogú városokban is ők a legerősebbek. Úgy véli, közvetlenül a választások előtt nem kell nagyon mobilizálnia a választóikat, mert azok nagyon elkötelezettek, olyanok állnak most melléjük, aki sose vagy tíz-húsz éve szavaztak utoljára. A párt célja, hogy civil szervezetek segítségével 22 ezer szavazókörbe legyen delegáltjuk.

Magyar Péter néhány napja a Fidesz kampánya szerint a dollárbaloldal tagja, de ő ezzel nem foglalkozik, és nem is működik ez a hiteltelenítés. Azt mondta, egyre több régen fideszes szerint ócska és hazug ez a propaganda, amit adófizetői pénzből folytatnak. Magyar szerint ezekkel a kampányokkal a Fidesz csak a törzsszavazóit védi.

A Tisza Párt elnökét arról is megkérdezték, hogy hogyan értelmezi Gulyás Gergely talányos megszólalását a legutóbbi kormányinfón. Magyar azt mondta, hogy csak találgatni tud, de ha kódfejtő lenne, akkor ő ezt egy neki szánt fenyegetésként értelmezi. Azt mondta, hogy majd valamilyen érzékeny információ kerülhet ki, „hogy például én loptam el a pénzt, amiből Mészáros Lőrinc jachtot vett, vagy én loptam el Simonka vagy Boldog helyett, és akkor összeomlik majd a népszerűségem”. Magyar egyébként azt is hozzátette, hogy a vele korábban jóban levő Gulyás már nem sokáig lesz miniszter az információi szerint. Arról is beszélt, hogy neki még mindig vannak kapcsolatai Orbán körével.

„Azt hiszik a Fideszben, a sasfészekben, hogy akik bent vannak, szeretik őket, és mind egyetértenek velük, de van, aki csak dolgozik és pénzt keres, de a háta közepére se kívánja ezt a bagázst” – mondta.