Döbbenetes videó: Balog Zoltán egy luxushotelben mutatta meg a gyerekeknek , hogy mi az a luxus....

Az adventi ünnep során egy sajátos rendezvény keretében a Református Szeretetszolgálat jóvoltából Balog Zoltán, az akkori humánminiszter, valamint egy csapat szegény gyermek részt vett egy ötcsillagos szállodában megrendezett vacsorán, amelynek során Balog egy érdekes történettel szórakoztatta a résztvevőket.

A szoba teljesen besötétítésre került, még az ablakot is fekete függönnyel takarták el, majd rendetlenítés után adventi világossággal és renddel próbálták megvilágítani a helyzetet. A gyerekek számára kihelyezett tálakban különböző tárgyakat helyeztek el, köztük egy drótkefét is, amelynek bemutatása közben egyik gyermek belelépett, ami káoszhoz vezetett.

A rendetlenség közepette Balog Zoltán üzenete az volt, hogy az advent arra való, hogy világosabbá tegye az életet, és ezáltal láthatóvá váljon a rendetlenség, a szegénység. A rendezvény végén a gyerekek ajándékokat kaptak, bűvésztrükköket és karácsonyi dalokat hallgattak meg, majd a miniszter megköszönte a Szeretetszolgálat munkáját.

A videó itt megtekinthető, és az eseményről a korábbi Origón is lehetett olvasni.