Egy ország gyászol: volt olimpikonra dőlt rá a téglafal a hévízi medencénél

Tragikus Baleset Hévízen: Ledőlt Téglafal Áldozata Petrovics János, Egykori Olimpikon

Hétfő délután tragikus baleset történt Hévízen, amikor egy hotel felújítása közben ledőlt egy téglafal, maga alá temetve egy munkást, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A Sportál értesülései szerint az áldozat az egykori olimpikon bokszoló, Petrovics János volt, amit a Magyar Olimpiai Bizottság is megerősített.

Petrovics János Élete és Karrierje


Petrovics János 52 éves volt, és 12 évesen kezdte el a bokszot. Pályafutása során három felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, részt vett az 1991-es világbajnokságon és az 1992-es olimpián is, ahol a 60 kg-osok között a 17. helyen végzett. A 2000-es évek elején is aktívan bokszolt, majd egy ideig külföldön élt, mielőtt visszatért Magyarországra.

A Baleset Körülményei

Az egyik beltéri medence közelében egy néhány méteres térelválasztó falat bontottak munkások. A balesetet szenvedett munkás a fal másik oldalán tartózkodott, amikor az Ytong téglákból álló fal ráomlott. Munkatársai azonnal a segítségére siettek, és a hotel orvosát is azonnal értesítették, de sajnos nem sikerült újraéleszteniük.

Joghatósági Eljárások és Vizsgálatok

A baleset következtében a rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást indított. Emellett a kormányhivatal munkavédelmi hatósági eljárást is kezdeményezett. A baleset az adott hotel, a Danubius Hotels lánc egy egységének szabályosan átadott munkaterületén történt. A Danubius Hotels közleményében hangsúlyozta, hogy a munkálatok szerződött partnerük által, a szabályok betartásával folytak.

Emlékezés


Petrovics János halála megrázta a magyar sportközösséget. Az egykori olimpikon bokszoló emlékezetét tisztelettel és mély szomorúsággal őrzi a sportvilág és mindenki, aki ismerte és tisztelte őt. Pályafutása és elért eredményei mindig emlékeztetni fognak rá, hogy milyen elkötelezettséggel és szenvedéllyel viseltetett a sport iránt.

Ezen tragikus esemény kapcsán a munkavédelem fontossága ismét előtérbe kerül, és remélhetőleg a jövőben hasonló balesetek megelőzhetők lesznek a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával.