Kisebb balhé volt a kormányinfón

Kisebb balhé volt a kormányinfón, Gulyás Gergely szerint a szakmai vitákat máshol kell lefolytatni


Körülbelül másfél órája tartott a kormányinfó, amikor Breuer Péter kérdezhetett – hosszasan. A teremben ülő újságírók közül erre néhányan bekiabáltak, például ilyesmiket: „muszáj ennek teret adni, amikor korlátozott időnk van kérdezni?”. Gulyás Gergely azzal tett rendet, hogy az újságírók közötti szakmai vitát ne itt folytassák le.

Breuer Péter elsőként Vitályos Eszter kormányszóvivőhöz fordult azzal, hogy tudja-e, mekkora nézettsége van a Breuerpressnek és a Heti tv-nek – arra utalt, hogy ha tudná, akkor biztosan előkelőbb helyre kerülnének a kérdéseik, és időben fel tudná azokat tenni. A kormányszóvivő ezt nem vette jó néven, úgy válaszolt, hogy nagyon figyel arra, hogy kiegyensúlyozottan szólítsa az újságírókat, ráadásul a kérdezők fele még hátra van.

Erre Breuer azt mondta, hogy ő 7 kérdéssel készült, majd egy hosszabb felvezető után rátért az elsőre: arra volt kíváncsi, hogy a volt iráni elnök budapesti látogatásakor melyik magyar pártnak nyújtott támogatást, „netán készpénz vagy cukorka volt-e a nagy csomagjában”. „Egyiket sem” – válaszolt röviden Gulyás Gergely, majd amikor Breuer tovább folytatta, a teremben ülő újságírók közül többen is bekiabáltak.

„Bocsánat, ennek muszáj teret adni a kormányinfón, amikor korlátozott időnk van kérdezni?”; „még a kérdezők fele hátra van”; „őszintén, ezt önök sem gondolhatják komolyan” – hangzott a teremből. Gulyás Gergely azzal tett rendet, hogy az újságírók közötti szakmai vitákat ne itt folytassák le. A jelenetet megnézhetik a lenti videóban.





Eközben:

Magyar Péter posztját változtatás nélkül közöljük!:

Kedves Gulyás Gergő, sajnálom, hogy Te is lesüllyedtél a rogáni-göbbelsi propaganda szintjére és csak durva személyeskedő megjegyzésre futja egy kormányinfón. Többre voltál Te ennél hivatott. Még nem késő kiszállni és otthagyni a maffiát, már csak a tiszteletreméltó őseid emléke miatt is.

Egy kormányinfón az lenne a feladatod, hogy beszámolj arról, hogy miként tettétek hazánkat az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává. Beszélhettél volna arról is, hogy miért hazudjátok magatokat család-, vidék-, gyerekbarát kormánynak, miközben szisztematikusan lerohasztottátok a magyar oktatást, egészségügyet, közlekedést, gyermekvédelmet, szociális ellátást. Beszélhettél volna arról, hogy miért csökkent harmadára a kormányzásotok 14 éve alatt az agráriumban a családi gazdálkodók száma, miért van 220 ezer lakatlan ház a magyar falvakban, miért született tavaly a legkevesebb magyar gyermek. Beszélhettél volna arról, hogy miért nem emelitek 2013 óta a családipótlékot, miért él több, mint 400 ezer idős honfitársunk a létminimum alatt, vagy arról, hogy miért alázzátok meg a beteg gyermeket nevelő és az egyszülős családokat és az idős hozzátartozókat otthon ápolókat. És még oly sokmindenről.

Nyomhatod a propagandát, de egyszer el kell számolnod a lelkiismereteddel.

Szégyelld Magad!