Magyar Péter: A Metropol hazudik, feljelentést teszünk...

Magyar Péter: A Metropol hazudik, feljelentést teszünk a hazugságokat terjesztő propagandisták ellen

Semmilyen formális kapcsolat nincs a Tisza Párt és S. Mária között, nincs neki köze a párt pénzügyeihez és semmit nem intéz a pártnak, vagy bármelyik ahhoz kapcsolódó szervezetnek sem – írta röviden összefoglalva Magyar Péter a Telexnek, miután a Metropol hétfőn közzétett állításairól kérdeztük.

A kormányközeli lap szerint S. Mária, akit Magyar Péter „egyik legközelebbi munkatársának” neveztek, négy évet ült fegyházban gazdasági bűncselekmény miatt. A Metropol azt állította, hogy ő vezeti Magyar titkárságát, ő a gazdasági vezetője is, és még a konkrét feladatait is tudni vélték, bár az nem derült ki, hogy honnan. Emellett azt is írták, hogy ő Magyar barátnőjének az anyja.


A Metropol cikkére reagálva Magyar Péter „goebbelsi propagandát” emlegetett, és annyit közölt, hogy „a hölgy, akit az aljas propagandisták meghurcolnak, nem közszereplő”, illetve azt írta, hogy S. Mária semmilyen pozícióval nem rendelkezik a Tisza Pártban. A poszt szövegéből az is kiderült, hogy S. Mária valóban a barátnőjének az anyja. Magyar azt is megígérte, hogy feljelentést tesznek a Metropol cikke miatt, és kártérítési pert indítanak.

Magyar a Telexnek kedden megküldött válaszában is hangsúlyozta, hogy S. Máriának sem a párthoz, sem bármelyik ahhoz köthető szervezethez nincs semmi köze, mint írta, „a Metropol és a propaganda minden ezzel kapcsolatos állítása hazugság”. Azt is megkérdeztük a politikustól, hogy volt-e tudomása S. Mária fegyházbüntetéséről és annak okáról. Erre azt a választ kaptuk, hogy „feljelentést teszünk a hazugságokat terjesztő propagandisták ellen, mivel a cikkekben szereplő állítások 95 %-a hazugság”. Az nem derült ki, hogy melyik 5 százalék nem az.