Magyar Péter elárulta, börtönbe küldené-e Orbán Viktort - kemény interjút adott egy külföldi lapnak

A politikus egy lengyel lapnak adott interjút.

A Rzeczpospolita lengyel lap részletesen foglalkozott Magyar Péter személyével és terveivel, különösen az Orbán Viktorral kapcsolatos gondolatairól kérdezték részletesen is. Az eredeti interjúcsokrot a 444.hu szemlézte magyar nyelvre.

Az Orbán Viktorral kapcsolatos viszonyáról kérdezve, Magyar Péter többek közt úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök kétezer embert állított rá, az ügynökeit,

de nem olyan ostobák, hogy megöljenek. Akkor forradalom törne ki Magyarországon.

Ugyanakkor hangsúlyozta, az 1998-as Orbánhoz szeretne visszatérni,

azokhoz az időkhöz, amikor a gazdaság remekül fejlődött, és semmi sem fenyegette a demokráciát.

Mi történik, ha Orbán Viktor veszít?
Az erre vonatkozó felvetésre, és arra, hogy vajon a jelenlegi kormányfő békésen átadná-e a hatalmat, Magyar Péter úgy fogalmazott, hogy reméli, maradt még benne valami a négy választást megnyerő demokratából, és átadja a hatalmat, nem változik „új Putyinná”.

A lengyel lap ezután arra volt kíváncsi, hogy vajon úgy gondolja-e, hogy Orbán Viktornak börtönbe kell mennie, erre így válaszolt:

Nem rajtam fog múlni. Orbán okos. Nem hiszem, hogy elkövetett volna bármi törvénytelenséget. Könnyedén meg tud változtatni bármilyen törvényt, egy nap alatt. A célom nem az, hogy börtönbe zárassam, hanem hogy olyan rendszerváltást érjek el, hogy az igazságszolgáltatás újra függetlenné váljon, és dönthessen Orbán sorsáról. Ma ez teljesen a Fidesztől függ.

Magyar Péter válaszából tehát egyértelművé vált, politikai elődjét nem záratná be, hanem a bíróságra bízná az erről szóló döntést.