Feljelentés Orbán Ráhelék egymilliárdos influenszer-partija miatt

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a DK a Magyar Turisztikai Ügynökség ellen

A Demokratikus Koalíció (DK) hűtlen kezelés gyanújával rendőrségi feljelentést tesz a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) ellen, amely több mint egymilliárd forint közpénzt költött el influenszerekre. A párt szerdai közleménye szerint az MTÜ Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya befolyása alatt áll, és hiába fizetett hatalmas összegeket külföldi tartalomgyártóknak, azok nem közölték posztjaikban, hogy Budapesten jártak.

Az MTÜ májusban több nemzetközi influenszert és tartalomgyártót utaztatott Budapestre, hogy népszerűsítsék a fővárost. A "Budapest Influencer Trip" nevű eseménysorozat résztvevői számos privát rendezvényen vettek részt, nagy hangsúlyt fektetve a Tiborcz István birodalmához, a BDPST Grouphoz tartozó hotelek bemutatására.

Az esemény után a jordán Kefaya Abudayyeh, egy Instagram-sztár, videóban hálálkodott Orbán Ráhelnek: „Rachel, szeretünk, őszintén, és köszönünk mindent, csodás vagy, minden pillanatot imádunk itt. Esküszöm, tényleg ezt gondolom, és nemcsak én, hanem az összes lány.”

A DK szerint „Orbán Viktor és családja újabb és újabb milliárdokat lopnak el a turizmusra fordítható állami forrásokból,” amely miatt a tisztességes magyar vállalkozások esnek el az állami támogatásoktól. A párt közleménye szerint az ügy kivizsgálása elengedhetetlen, mivel a közpénzek ilyen jellegű felhasználása súlyosan sérti az átláthatóság és az elszámoltathatóság elveit.