Földgáz: tőzsdei ára: 106,99 Ft/köbméter, hatósági ára Magyarországon: 145 Ft/köbméter, hatósági ár felett: 747 Ft/köbméter

Dudás Róbert országgyűlési képviselő közlése szerint jelenleg:

Földgáz tőzsdei ára: 106,99 Ft/köbméter
Földgáz hatósági ára Magyarországon: 145 Ft/köbméter
Földgáz hatósági ár felett: 747 Ft/köbméter

Ehhez kapcsolódó információkat osztott meg Németh Szilárd , igaz Ő a másik oldalt képviselte:

Németh Szilárd: Rezsicsökkentés Havi 181 Ezer Forintos Megtakarítást Hozott Minden Háztartásnak
Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos és a Fidesz alelnöke, csütörtökön Facebook-bejegyzésében jelentette ki, hogy a rezsicsökkentés eredményeként minden magyar háztartás havi 181 ezer forintot spórolt meg.

A kormánybiztos azt írta, hogy tavaly decemberben, valamint az azt megelőző hónapokban is, a magyar háztartások kapták az Európai Unió legolcsóbb villamos energiáját és földgázát. Ezt az állítását alátámasztandó, Németh Szilárd csatolta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által készített táblázatot, amely tartalmazza a földgáz és villamos energia tavaly decemberi árait az uniós fővárosokban.

A kormánybiztos hozzátette, hogy a rezsicsökkentés politikájának fenntartásához szükséges megvédeni azt a brüsszeli és hazai baloldali támadásokkal szemben. Ebben a küzdelemben Németh Szilárd a változásokra, a jelenlegi bürokraták leváltására szólított fel.

„Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!” - zárta bejegyzését a kormánybiztos, hangsúlyozva a rezsicsökkentés fontosságát és az ehhez való elkötelezettségüket a jelenlegi politikai környezetben.