Fura videó került elő: A diákok Kína és Magyarország nemzeti zászlóit tartották az út mentén amikor Lévai Anikó megérkezett

Videón Lévai Anikó és a kínai elnök feleségének nagy találkozása

Peng Li-jüan, Hszi Csin-ping kínai elnök felesége, Lévai Anikó, Orbán Viktor magyar miniszterelnök felesége kíséretében csütörtök délután Budapesten meglátogatta a magyar-kínai kéttannyelvű iskolát. Penget megérkezésekor Lévai és az iskola igazgatója szívélyesen fogadta. A diákok Kína és Magyarország nemzeti zászlóit tartották az út mentén, hogy üdvözöljék őt.

A kínai elnök felesége, Peng Li-jüan és Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó nagy érdeklődéssel figyelték a kínai nyelv és a hagyományos kínai kultúra – például papírvágás és kalligráfia – óráit, és szívélyes eszmecserét folytattak a diákokkal – számolt be róla a kommunista diktatúra propagandája.

Peng elmondta, hogy a magyar-kínai kéttannyelvű iskola a Kína és Magyarország közötti barátság szimbóluma, és örömmel látja, hogy a diákok nagyon jól beszélnek kínai nyelven. Reményét fejezte ki, hogy a diákok keményen fognak dolgozni, hogy megtanulják a kínai nyelvet és a kínai kultúrát, lehetőséget kapnak arra, hogy Kínába látogassanak vagy tanuljanak, és aktívan hozzájárulnak a kínai-magyar barátság átörökítéséhez és előmozdításához.

Peng és Lévai megnéztek egy videót az iskola 20 éves fejlődéséről, valamint a diákok tehetségkutató műsorát, például táncot, versmondást és kórusművet, és fényképezkedtek is a diákokkal.

A 2004-ben alapított magyar-kínai kéttannyelvű iskola egy 12 évfolyamos általános iskola, ahol kínai és magyar nyelven is folyik az oktatás.