Gázszerelő kisvállalkozóból 600 milliárdos vagyon - már külföld is felfigyelt a Mészáros birodalomra, akkorára nőtt a vagyona

## Mészáros Lőrinc ismét Magyarország Leggazdagabb Embere

Budapest, 2024. március 17. - Mészáros Lőrinc ismét a leggazdagabb magyar az idei Forbes listán, 591 milliárd forintos becsült vagyonával. Ezzel megelőzi Csányi Sándor OTP-vezért és Felcsuti Zsoltot, az MPF Holding tulajdonosát. Az idei listán több új név is feltűnt, köztük Tiborcz István és Balásy Gyula.

Az idei Forbes listán összesen öt magyar szerepel a nemzetközi dollármilliárdosok között. Ezen kívül nyolc olyan milliárdos is visszatért az ötvenes listára, akik korábban már szerepeltek rajta, de lecsúsztak.

Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje először szerepel a listán, 75,3 milliárd forintos vagyonával. Ugyancsak újonnan felkerült az 50 leggazdagabb magyar közé Kis-Szölgyémi Ferenc és Száraz István is.

Balásy Gyula, a Lounge csoport tulajdonosa is új szereplő a listán, becsült vagyonával az 50-es lista 40. helyére került.

A Forbes magyar csapata ugyanazzal a módszerrel méri a vállalkozók vagyonát, mint az anyalapjuk az Egyesült Államokban. Azonban Magyarországon néhány nehézség adódik a sokmilliárdos összegeket tömörítő magántőkealapok miatt, melyek nem kötelesek nyilvánosságra hozni a vagyonukat. Ennek ellenére egyes feltárások és oknyomozások eredményeként néhány üzletember vagyonának mérete még nagyobb lehet, mint az eredeti becslések alapján.

Fontos megjegyezni, hogy egyes vállalkozók, például az energiaitalokat gyártó cég tulajdonosa nem szerepel a listán, mivel peres eljárást indított a Forbes ellen személyes adatainak nyilvánosságra hozatala miatt.

A Forbes listája minden évben izgalmas elemzést kínál a magyar gazdaság legbefolyásosabb szereplőiről és az ország gazdasági helyzetéről.