Ha ezt Tiborcz üzlettársa megtudja: döntött a kúria a 244 milliárdos zuglói gigaberuházás ügyében

**Kúria Megerősítette: Ki kell Adni a Tiborczhoz Kapcsolódó Gyalázatos Szerződést**

A Kúria megerősítette a jogerős ítéletet, mely szerint az államnak ki kell adnia azt a vitatott szerződést, amely alapján a Bosnyák téren tervezett, hatalmas beruházást Tiborcz István üzlettársa, Balázs Attila előre megvásárolta a magyar kormánytól 244 milliárd forintért.

Hadházy Ákos csütörtök délután a Facebookon osztotta meg a hírt, miszerint a Kúria is megerősítette a jogerős ítéletet, mely kötelezi az államot a szerződés kiadására. Az ügy különösen súlyos, mivel a szóban forgó szerződés 244 milliárd forintos értékkel bír, és az előre megvásárolt félkész irodaház a Bosnyák tér mögött helyezkedik el, az egykori Csömöri úti sporttelep területén.

Az említett szerződést 2023 áprilisában kötötték meg, azonban csak tavaly júniusban vált nyilvánossá, amikor Hadházy véletlenül felfedezte azt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő dokumentumai között. Az ellenzéki politikus azonnal pert indított a szerződés nyilvánosságra hozataláért, és külön is perelt a Transparency International Magyarország jogászainak segítségével a szerződés mellékleteinek megismeréséért.

A Bosnyák téri beruházásra vonatkozóan már korábban is nagy ellenállás mutatkozott a zuglói lakosság és az önkormányzat részéről. Az önkormányzatban az ellenzéki többség egy változtatási tilalmat hozott a beruházás megakadályozása érdekében, melyet csak kúriai döntés után sikerült eltörölni. A helyzet különösen érzékeny, mivel a beruházás politikailag is vitatott, és jelentős összegű állami pénzről van szó.

Hadházy Ákos a friss posztjában köszönetet mondott a Transparency International Magyarország jogászainak, akik segítettek az ügy jogi képviseletében. A Kúria döntése további átláthatóságot és felelősségre vonhatóságot hozhat az ügy körül, és fontos lépés lehet a közvélemény informálásában és a jogi folyamatok tisztázásában.