Hiába a tiltakozás: újabb akkumulátorgyárat jelentettek be, már toborozzák is a Fülöp-szigetieket

Egy harmadik akkumulátorgyár is épül Gödön, már toborozzák hozzá a Fülöp-szigetieket

Egy újabb, Gödön felépülő akkumulátorgyárról lehet olvasni a dél-koreai sajtóban - írja az Átlátszó. A Samsung megerősítette a harmadik gyár építését, amelyhez már javában zajlik a munkaerőtoborzás a Fülöp-szigetekről.

A lap szerint egy koreai hírportál több cikkben is beszámolt a gödi akkugyár légszennyező és rákkeltő tevékenységéről, egy másik helyi hírportálon pedig a gödi beruházás további bővítéséről írtak. Beszámolt arról is a koreai lap, hogy Kammerer Zoltán, a település polgármestere feljelentést tett környezetveszélyeztetés vagy rémhírterjesztés bűntettének gyanúja miatt.

Egy másik dél-koreai hírportál a Samsung SDI magyarországi bővítési terveiről írt, kitérve arra, hogy nálunk zajli leggyorsabban a Samsung beruházásainak a kivitelezése. Jelenleg a második gödi akkugyár bővítése zajlik, február 27-én pedig a Samsung SDI megerősítette, hogy döntés született a harmadik gödi gyár megépítéséről.

A The Elec koreai hírportál cikke szerint a háttérben a Hyundai Motor Grouppal való együttműködés áll, a Samsung SDI ugyanis 2026 és 2032 között a cég új generációs elektromos járműveihez szállítana akkumulátorokat. Azt írják, már javában zajlik a munkaerőtoborzás a Fülöp-szigetekről a Fülöp-szigeteki Tengerentúli Foglalkoztatási Hatósággal kötött megállapodás értelmében.