Hivatalos: a lengyelek bekapcsolták a légvédelmi rendszereiket - kiderült miért

Az orosz–ukrán háború legfontosabb eseményeinek összefoglalója:

- Ukrajna állítása szerint Oroszország péntekről szombatra virradó éjjel harminchét rakétát és három drónt lőtt ki Ukrajnára. Nyolc rakétát megsemmisítettek, és több mint húsz "nem érte el a célpontját". Az ukrán légvédelem szerint az oroszok Kinzsal típusú hiperszonikus rakétákat is bevetettek, melyeket nagyon nehéz elfogni.

Lengyelország rövid időre aktiválta a légvédelmi rendszereit a fenyegetettség miatt.


- Oroszország azt állítja, hogy a szombat reggeli támadásaiban sikeresen semmisítették meg a célpontjaikat, azaz ukrán lőszer- és dróngyártó létesítményeket. A támadás a 155, 152 és 125 milliméteres lövedékeket, lőport és pilóta nélküli légi járműveket gyártó üzemeket érintette.

- Franciaország új külügyminisztere, Stéphane Séjourné, első hivatalos útján Kijevbe látogatott, hogy kifejezze az ország támogatását az ukránoknak. Séjourné hangsúlyozta, hogy Ukrajna prioritás Franciaország számára, és elkötelezettek maradnak az ukrán nép mellett.

- Egy hatalmas tűz ütött ki a legnagyobb orosz online kiskereskedő, a Wildberries raktárában Szentpéterváron. A tűz mintegy 70 ezer négyzetméteren terjedt el, de sikerült mindenkit kimenekíteni.