Istenien szórakozott együtt Varga Judit és párja - még egy videó is előkerült

Videó is készült a Zeneakadémián művelődő Varga Juditról és Windisch Lászlóról

Január 4-én a Zeneakadémián látták Varga Judit volt igazságügyi minisztert és Windisch Lászlót, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét, és erről videó is készült a Gulyáságyú Média szerint. Ezt úgy találták meg, hogy a korábban Bogányi Gergely zongoraművész koncertjén megjelenő párról a Facebookra föltett fotót keresték, a fénykép azonban törölve lett. Azt írja a portál, a közmédia rögzítette a koncertet, a felvételen többször látszódnak Vargáék, ebből a Gulyáságyú pedig összevágott egy montázst:

Korábban a 444 egyik olvasója kézen fogva is lefotózta a Varga-Windisch-párost, majd az Aréna Plázában a Most vagy soha! című Petőfi-film bemutatóján is együtt látták őket. A kegyelmi botrány miatt a közélettől visszavonult Varga kapcsolatáról volt férje, Magyar Péter a Telexnek azt mondta március elején, hogy az nem új, „(…), de ettől függetlenül nagyon sok boldogságot kívánok Juditnak”.

Az ügy fő kérdése, hogy az Állami Számvevőszék elnökeként mennyire befolyásolhatja Windisch munkáját, hogy a kormánypárt egyik – most már egykori – vezető politikusával van szoros kapcsolatban. Erre az ÁSZ azt a választ adta korábban, hogy „az Állami Számvevőszék elnöke sem most, sem korábban nem keverte össze a munkáját a magánéletével. Munkáját a jogszabályi előírásoknak megfelelően, részrehajlás és elfogultság nélkül végzi és végezte, összeférhetetlenségi ok sem most, sem korábban nem állt fent.”

Márpedig ennek azért van jelentősége, mert az ÁSZ vizsgálja a pártok pénzügyeit, így a Fideszét is. Varga pedig a tavalyi évben – aminek pénzügyeit még nem elemezte a Számvevőszék – még a Fidesz egyik vezető politikusa volt.

Windisch László 2022 nyara óta az Állami Számvevőszék elnöke. Korábban volt a NAV-nál igazgatóhelyettes, dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban és a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti alelnöki pozícióját is betöltötte már. Egy ideig a KSH kommunikációs igazgatóságot irányító elnökhelyettese is volt.

Varga Judit a kegyelmi botrány miatt februárban bejelentette, hogy visszavonul a közélettől. Igazságügyi miniszterként tavaly áprilisban ő írta alá a köztársasági elnök kegyelmi döntését K. Endre ügyében. „Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom. Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is” – jelentette be Novák Katalin lemondása után. Varga Judit neve azonban visszavonulása ellenére többször is előkerült, miután volt férje, Magyar Péter nyilvánosan nekiment a NER-nek. Magyar a Telexnek adott interjújában például azt állította, hogy Varga Judit egy telefonhívás hatására mondott le.