Itt a legújabb magyar beruházás: 3 db lift 1 milliárdból!!!

**Új Liftek épülnek a Tatabányai Vasútállomáson: Könnyebb és Kényelmesebb Utazás a Hétköznapokban**

A MÁV Zrt. bejelentése szerint megkezdődik az új liftek építése a tatabányai vasútállomáson, amelyek révén várhatóan már ez év végétől lépcsőzés nélkül lehet eljutni a peronokhoz. A beruházás keretében három új lift épül a gyalogos felüljáróhoz kapcsolódva, kettő a peronokhoz, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését biztosítja majd.

Az új felvonók vandálbiztosak lesznek, részben üvegezett kivitelben készülnek, és tágas kialakításuknak köszönhetően akár kerékpárok vagy babakocsik is elférnek bennük. A MÁV saját forrásaiból, mintegy 1 milliárd forintból valósul meg a beruházás.

Az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek, ami átmeneti korlátozásokkal jár a Jedlik Ányos utcában. Hétfő reggel 8 órától lezárják a vasútállomás melletti parkolót, de más parkolók mindvégig használhatók lesznek. A kivitelezés időszaka alatt peronrészek is le lesznek zárva az utasforgalom elől a felüljáró lépcsőjétől Budapest irányába, és ezért kisebb módosítások lesznek a vonatok megállási helyében is.

A felüljárón szintén részleges korlátozásokra kell számítani a liftek építése és a felújítási munkálatok miatt. A MÁV folyamatos tájékoztatást nyújt majd az érintett területeken várható forgalmi változásokról. A munkálatok kényelmetlenségei ellenére a beruházás végén a tatabányai utazóközönség könnyebb, kényelmesebb utazásban részesülhet majd.