Kiderült, hogy a reformátusok összesen hány milliárd forint értékben kaptak ajándékul ingatlanokat mióta Balog Zoltán lett az egyházfő

## Állami ingatlanokban gazdagodott a református egyház Balog Zoltán vezetése alatt

Az elmúlt évek során kiemelkedő számú, 49 állami ingatlant kapott ajándékba a református egyház, miután Balog Zoltán vált az egyházfővé. Ez az adományok összértékében mintegy 13 milliárd forintot tesz ki.

Az egyházhoz került ingatlanok listája egy tavaly szeptemberi adatigénylés nyomán került napvilágra. A dokumentumokból kiderült, hogy Balog előtti időszakban tizenegy év alatt mindössze nyolc állami ingatlant kaptak, azonban Balog kinevezése után mindössze két és fél év alatt már 49-re nőtt az állami adományok száma. - számolt be róla részletesen a 24.hu

A református egyház vezetője, Balog Zoltán, a kegyelmi botrány egyik főszereplője volt, miután lobbizott a pedofil bűncselekményekért elítélt K. Endre kegyelme érdekében. Annak ellenére, hogy a botrány nyilvánosságra került, Balog megtartotta püspöki tisztségét.

Az egyház vezetője a múlt pénteken mondott le a zsinat elnökségéről, azonban a református egyház továbbra is gazdagodik az állami ingatlanokkal, melyeknek értéke több tízmillió forintot tehet ki. A számos állami ajándék hátterében pedig az áll, hogy a református egyház és Balog Zoltán között kialakult jó kormányzati kapcsolatoknak köszönhetően lehetőség nyílt az ingatlanok felhasználására és birtoklására.

Nyitóképünk illusztráció forrás google