Kitört a népharag az önkiszolgáló pénztárak miatt Magyarországon: Nem azért fizetek, hogy a saját vásárlásomat szkenneljem!

Egyre több szupermarket és nagy kereskedelmi lánc kezdi átállítani üzleteit az önkiszolgáló pénztárak rendszerére. Ez a változás sokak számára kényelmetlenséget és frusztrációt okoz.

A lenti Facebook posztban egy ilyen élményt oszt meg velünk a szerző, aki egy önkiszolgáló pénztáras boltban járt. A szituáció során arra kényszerült, hogy saját maga végezze el a pénztári feladatokat, és ezt felesleges és bosszantó tehernek érezte. A posztban a szerző felhívja a figyelmet arra, hogy ez a folyamat nem csupán a kényelmetlenségről szól, hanem az emberek munkahelyeinek elvesztéséről és a profit maximalizálásáról az üzletek részéről.

Az ilyen jellegű tapasztalatok megosztása fontos, hiszen rávilágítanak arra, hogy az önkiszolgáló pénztárak bevezetése mögött többféle szempont húzódhat meg, és megkérdőjelezik azt a trendet, hogy az emberek egyre inkább a boltok helyett önmagukat szolgálják ki.


A posztot változatlanul közöljük:

“Az összes szupermarketnek és nagy kereskedelmi boltnak, ahol "Önkiszolgáló pénztárakat" működtetnek.......

Szinte már csak kizárólag az önkiszolgálás felé tartanak most. Tegnap elmentem vásárolni egy ilyen boltba, és a hölgy, aki a kijáratnál mindenkit megállított, ellenőrzi a számlákat.

Nem én választottam, hogy részt veszek ebben a hülyeségben, már megtöltöttem a kosaram, kiürítettem a kosaram, beszkenneltem a tárgyakat, feltöltöttem a kosaram, így csak átugrottam a kilépő vonalat és elmentem.
Hallottam, ahogy azt mondja: "Umm - elnézést", ahogy tovább sétáltam, és a fejem fölé emeltem a számlát, kijöttem a boltból.
Vagy rám bízod az önmagam kiszolgálását, vagy visszahelyezed a pénztárosaidat a helyére, mint régen!!!

• Nem feladatom bebizonyítani, hogy elvégeztem a munkádat helyetted.
• Ha azt akarod, hogy képzettség nélküli pénztáros legyek, az a te problémád, nem az enyém.
• Foglalkoztassák a fiatalokat, és adjanak nekik munkalehetőséget!!!!


Nem azért fizetek, hogy a saját vásárlásomat szkenneljem!

NEM ADSZ SZEMÉLYI KEDVEZMÉNYT, HOGY NEKED DOLGOZOK.

Emberek, meg kell osztanunk ezt a kijelentést, ez alapvetően a PROFIT-ról szól a boltoknak, és az emberek kivonásáról az állásukból....!!!”